Artykuł sponsorowany

Idealna restauracja na przyjęcia okolicznościowe – smacznie i klimatycznie

Idealna restauracja na przyjęcia okolicznościowe – smacznie i klimatycznie

Urządzając wesele, ważny jubileusz czy rodzinne przyjęcie z okazji pierwszej komunii świętej, musimy pamiętać nie tylko o komforcie naszych gości, ale też o dobrze skomponowanym menu. Takie okazje zasługują przecież na prawdziwą ucztę. Bez znakomitego jedzenia nie ma mowy o naprawdę udanej imprezie. Jak dobrać potrawy tak, by nasi goście byli zadowoleni?

Sprawdzone dania

Są takie dania, bez których żadne przyjęcie nie może się odbyć. Na rozpoczęcie przyjęcia –nieważne czy to wesele, czy jubileusz – najczęściej podaje się tradycyjny rosół. Dobrze przygotowany, pachnący warzywami wywar doskonale smakuje, pomaga się rozgrzać i sprawia, że goście mają większy apetyt na kolejne dania. Trudno wyobrazić sobie także uroczysty obiad bez tradycyjnej dobrze przyprawionej pieczeni albo mięsnych roladek. Mięso powinno występować w kilku różnych rodzajach – tak, żeby goście mieli możliwość wybrać, na co mają ochotę – faszerowane udka kurczaka czy wołowe zrazy? Trzeba też oczywiście pamiętać o dodatkach. One również powinny podkreślać wyjątkowy charakter uroczystości, więc zamiast zwykłych nudnych ziemniaków możemy zdecydować się na pieczone. Koniecznie w towarzystwie bukietu apetycznych surówek. Menu możemy skomponować sami albo powierzyć to pracownikom restauracji Mini-Max w Bartoszewie. Doświadczeni kucharze doskonale wiedzą, jakie dania najlepiej smakują na rodzinnych uroczystościach.

Coś na zimno

Uzupełnieniem dań podawanych na gorąco, zwłaszcza podczas wesela czy innej trwającej całą noc imprezy, powinny być zimne przystawki. Powinny być podane w wygodny sposób, tak, by można było na szybko przekąsić coś pomiędzy jednym a drugim tańcem. Takie przystawki są też doskonałym towarzystwem do drinków. Wybierając je, najlepiej łączyć tradycję z nowoczesnością – warto mieć na uwadze wiek naszych gości. Co innego smakować będzie nastoletniej kuzynce, a co innego wujkowi, który od dawna jest już na emeryturze. Ważne, żeby na stole z przystawkami każde z nich znalazło coś dla siebie. Miłośnikom tradycji do gustu przypadną różne pieczone mięsa podawane na zimno, ryba po grecku czy śledzie. Smakosze nowoczesnej kuchni docenią na przykład szparagi podawane na szynce, tatar z łososia albo faszerowane pomidory.

Z klimatem

Każde danie smakuje lepiej, jeśli jemy je w przyjemnym otoczeniu. Dlatego oprócz skomponowania doskonałego menu na przyjęcie, trzeba też pomyśleć o wystroju idealnej restauracji. Na rodzinne uroczystości najlepiej sprawdzają się miejsca w klimacie klasycznej elegancji. Komunia dziecka to nie czas na ekstrawagancje. Lepiej wybrać neutralny lokal, w którym wszyscy będą czuć się dobrze – najlepiej, jeśli będzie miał też pokoje, w których będziemy mogli wykupić nocleg dla gości, którzy przyjadą z daleka.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz