Artykuł sponsorowany

Ekologiczne opakowania dla gastronomii od firmy TEDMARK

Ekologiczne opakowania dla gastronomii od firmy TEDMARK

Świat opakowań dla branży spożywczej jest olbrzymi. Wśród wielu różnych pudełek i kartoników szczególnie wyróżniają się jednak wyroby wykonane z materiałów ekologicznych. Takie opakowania oferuje firma TEDMARK ze Szczecina, która przygotowała dla klientów całą linię wyrobów eco-friendly. Czym się one wyróżniają i kto powinien się nimi zainteresować? Szczegóły przedstawiam w dalszych częściach artykułu.

Czym są opakowania ekologiczne?

Opakowania ekologiczne, które w hurcie i detalu sprzedaje firma TEDMARK, to różnego typu pojemniki, tacki czy kubki produkowane z w pełni biodegradowalnego materiału. Stanowi go między innymi pulpa trzcinowa, którą tworzy się w 100% z surowców roślinnych. Produkcja opakowań gastronomicznych z jej wykorzystaniem jest tania i nie zużywa dużej ilości energii. Zużyte pudełka z pulpy roślinnej poddawane mogą być też recyklingowi. Jakie opakowania zapewnia zatem szczeciński dostawca?

Rodzajów pudełek ekologicznych, które oferuje w sprzedaży firma TEDMARK, jest dużo. Wyróżnić można na przykład:

  • pojemniki bagasse 155x155x53mm o pojemności 900 ml,
  • tacki papierowe kraftowe trapezowe 200 x 90 x 25 mm,
  • pojemniki Menubox dwudzielne EPP kraft 414 x 240 x 39mm,
  • talerze z trzciny cukrowej kwadratowe białe16 cm,
  • kartony zapiekanka 400 x 90 x 60,
  • pojemniki papierowe do zgrzewu kraft Eko 192 x 137 x 41 mm,
  • liczne akcesoria – mieszadła do kawy, nożyki, łyżeczki, widelczyki, pokrywki itp.

Komu polecane są opakowania eco-friendly?

Doradcy sprzedażowi firmy TEDMARK szczególnie polecają jednorazowe opakowania ekologiczne dla tych lokali gastronomicznych – kawiarni, restauracji, barów, stołówek – których ideą jest serwowanie dań zdrowych, pozbawionych dużej ilości cukrów czy konserwantów. Mogą to być miejsca, gdzie podawane są wegetariańskie burgery czy potrawy przyrządzane według zasad slow food. Mowa o żywność niskoprzetworzonej, wytwarzanej tradycyjnymi metodami oraz bez udziału zaawansowanych technologii produkcji. Kiedy jeszcze warto postawić na opakowania eco-friendly?

Specjaliści TEDMARK rekomendują hurtowy zakup opakowań ekologicznych również różnych firmom cateringowym, w tym pracowniom, które oferują tzw. diety pudełkowe. Nie ma jednak żadnych przeciwwskazań, by każda restauracja oferująca jedzenie na wynos postawiła właśnie na pojemniki, sztućce czy kubki przyjazne środowisku. W taki prosty sposób można wspierać ekologię, gwarantując ochronę lasów – raz jeszcze warto podkreślić, że ekologiczne opakowania dla gastronomii są w pełni biodegradowalne i można poddać je procesom recyklingu.

5 powodów, dla których warto wybrać opakowania firmy TEDMARK

Stawiając na współpracę z firmą TEDMARK, nie tylko można dostać opakowania ekologiczne. Do ważnych powodów, dla których wielu klientów wybiera właśnie tego dostawcę, zaliczyć można:

  1. Atrakcyjne ceny hurtowe i liczne rabaty dla stałych klientów.
  2. Możliwość zakupów cyklicznych online z błyskawicznymi przesyłkami.
  3. Gwarancję wysokiej jakości opakowań – można je wkładać do mikrofalówki czy lodówki.
  4. Opcjonalne personalizowanie opakowań ekologicznych – nanoszenia napisu czy logo firmy klienta nie jest dla zespołu TEDMARK problemem.
  5. Oferowanie rynkowych innowacji np. wyjątkowych ekologicznych talerzy z liści palmowych.

 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz