Artykuł sponsorowany

Domowe obiady w twojej firmie dzięki restauracji Mini Bar obiady jak u Mamy

Domowe obiady w twojej firmie dzięki restauracji Mini Bar obiady jak u Mamy

Ciepły posiłek w ciągu dnia dobrze wpływa nie tylko na samopoczucie fizyczne, ale również psychiczne. Wiele osób w natłoku codziennych obowiązków często o tym zapomina, dlatego atrakcyjnym rozwiązaniem mogą stać się dla nich obiady finansowane przez pracodawcę. Dania tradycyjnej kuchni polskiej na dowóz oferuje na przykład szczeciński Mini Bar obiady jak u Mamy.

Skąd zamawiać posiłki dla pracowników?

Nie każda firma dysponuje swoją stołówką, w której osoby zatrudnione mogą zjeść ciepły obiad lub lunch. Nie wyklucza to jednak możliwości zorganizowania takiej opcji. Coraz popularniejsze bowiem stają się usługi cateringowe, a wiele restauracji oferuje dania na dowóz. Jedną z nich jest szczeciński Mini Bar obiady jak u Mamy, który działa od 2013 roku. Doświadczenie gastronomiczne pracowników jest jednak dłuższe, ponieważ właściciele wcześniej zajmowali się także prowadzeniem sklepu spożywczo-mięsnego. Taka działalność pozwoliła im na zdobycie wiedzy w zakresie wyboru najlepszych jakościowo składników do przyrządzanych potraw. Ponadto ich przygotowywaniem zajmuje się dyplomowany kucharz, co ma ogromne znaczenie, nie tylko, jeśli chodzi o smak, ale także estetykę ich podania. Specjalnością lokalu jest kuchnia polska – ceniona i lubiana przez większość osób, dlatego stanowi idealny wybór, jeśli chodzi o obiady w firmie.

Jak wybrać menu dla pracowników?

To jedno z większych wyzwań, z jakim musi zmierzyć się pracodawca. Jak wiadomo, trudno jest wpasować się w gusta wszystkich osób zatrudnionych w firmie. Zróżnicowane preferencje żywieniowe wśród pracowników, ale także ewentualne alergie pokarmowe mogą utrudniać wybór. Z pewnością nie można kierować się wyłącznie własnymi upodobaniami – kulinarne przysmaki charakterystyczne dla konkretnych regionów świata z pewnością nie spotkają się z entuzjazmem większości. Zdecydowanie bezpieczniej postawić na sprawdzone dania, które są powszechnie znane. Stąd też, jak już zostało wspomniane, kuchnia polska z domowym jedzeniem, jaką oferuje Mini Bar obiady jak u Mamy, może okazać się najlepszym rozwiązaniem. Warto wcześniej zrobić rozeznanie wśród pracowników, badając, ilu z nich będzie zainteresowanych ciepłym posiłkiem w pracy i tego rodzaju potrawami. Pozwoli to także oszacować ewentualne koszty, związane z takim przedsięwzięciem.

Jakie zalety mają firmowe obiady?

W nowoczesnych przedsiębiorstwach ogromną rolę odgrywają benefity dla osób zatrudnionych. Chodzi tutaj nie tylko o kwestie związane z finansami – podwyżki czy premie – ale także te związane ze zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem. W to właśnie wpisują się bezpłatne posiłki finansowane przez pracodawcę. Jak wskazuje pracownik Mini Baru obiady jak u Mamy ze Szczecina:

Nie da się ukryć, że regularne jedzenie pełnowartościowych potraw dobrze wpływa także na koncentrację i pracę mózgu. Zaspokojenie podstawowej potrzeby fizjologicznej, jaką jest głód, przekłada się na lepszą efektywność, a także chęć do wykonywania obowiązków zawodowych. Obiad to niezastąpiony posiłek w ciągu dnia, ważny nie tylko przy pracy fizycznej, ale także umysłowej.

Warto zatem zaznaczyć, że taka inicjatywa wpływa pozytywnie na wizerunek firmy w oczach podwładnych, ale także przyszłych pracowników. Osoby zatrudnione czują się w ten sposób docenione i lepiej identyfikują się z przedsiębiorstwem. To z kolei przynosi wymierne korzyści dla prowadzonej działalności. Ponadto wspólna przerwa obiadowa powoduje zacieśnianie więzi koleżeńskich, jak również jest okazją do chwili odpoczynku od wykonywanych zadań.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz