Domowe obiady w twojej firmie dzięki restauracji Mini Bar obiady jak u Mamy
Ciepły posiłek w ciągu dnia dobrze wpływa nie tylko na samopoczucie fizyczne, ale również psychiczne. Wiele osób w natłoku codziennych obowiązków często o tym zapomina, dlatego atrakcyjnym rozwiązaniem mogą stać się dla nich obiady finansowane przez pracodawcę. Dania tradycyjnej kuchni polskiej na dowóz oferuje na przykład szczeciński Mini Bar obiady jak u Mamy.
Skąd zamawiać posiłki dla pracowników?
Nie każda firma dysponuje swoją stołówką, w której osoby zatrudnione mogą zjeść ciepły obiad lub lunch. Nie wyklucza to jednak możliwości zorganizowania takiej opcji. Coraz popularniejsze bowiem stają się usługi cateringowe, a wiele restauracji oferuje dania na dowóz. Jedną z nich jest szczeciński Mini Bar obiady jak u Mamy, który działa od 2013 roku. Doświadczenie gastronomiczne pracowników jest jednak dłuższe, ponieważ właściciele wcześniej zajmowali się także prowadzeniem sklepu spożywczo-mięsnego. Taka działalność pozwoliła im na zdobycie wiedzy w zakresie wyboru najlepszych jakościowo składników do przyrządzanych potraw. Ponadto ich przygotowywaniem zajmuje się dyplomowany kucharz, co ma ogromne znaczenie, nie tylko, jeśli chodzi o smak, ale także estetykę ich podania. Specjalnością lokalu jest kuchnia polska – ceniona i lubiana przez większość osób, dlatego stanowi idealny wybór, jeśli chodzi o obiady w firmie.
Jak wybrać menu dla pracowników?
To jedno z większych wyzwań, z jakim musi zmierzyć się pracodawca. Jak wiadomo, trudno jest wpasować się w gusta wszystkich osób zatrudnionych w firmie. Zróżnicowane preferencje żywieniowe wśród pracowników, ale także ewentualne alergie pokarmowe mogą utrudniać wybór. Z pewnością nie można kierować się wyłącznie własnymi upodobaniami – kulinarne przysmaki charakterystyczne dla konkretnych regionów świata z pewnością nie spotkają się z entuzjazmem większości. Zdecydowanie bezpieczniej postawić na sprawdzone dania, które są powszechnie znane. Stąd też, jak już zostało wspomniane, kuchnia polska z domowym jedzeniem, jaką oferuje Mini Bar obiady jak u Mamy, może okazać się najlepszym rozwiązaniem. Warto wcześniej zrobić rozeznanie wśród pracowników, badając, ilu z nich będzie zainteresowanych ciepłym posiłkiem w pracy i tego rodzaju potrawami. Pozwoli to także oszacować ewentualne koszty, związane z takim przedsięwzięciem.
Jakie zalety mają firmowe obiady?
W nowoczesnych przedsiębiorstwach ogromną rolę odgrywają benefity dla osób zatrudnionych. Chodzi tutaj nie tylko o kwestie związane z finansami – podwyżki czy premie – ale także te związane ze zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem. W to właśnie wpisują się bezpłatne posiłki finansowane przez pracodawcę. Jak wskazuje pracownik Mini Baru obiady jak u Mamy ze Szczecina:
Nie da się ukryć, że regularne jedzenie pełnowartościowych potraw dobrze wpływa także na koncentrację i pracę mózgu. Zaspokojenie podstawowej potrzeby fizjologicznej, jaką jest głód, przekłada się na lepszą efektywność, a także chęć do wykonywania obowiązków zawodowych. Obiad to niezastąpiony posiłek w ciągu dnia, ważny nie tylko przy pracy fizycznej, ale także umysłowej.
Warto zatem zaznaczyć, że taka inicjatywa wpływa pozytywnie na wizerunek firmy w oczach podwładnych, ale także przyszłych pracowników. Osoby zatrudnione czują się w ten sposób docenione i lepiej identyfikują się z przedsiębiorstwem. To z kolei przynosi wymierne korzyści dla prowadzonej działalności. Ponadto wspólna przerwa obiadowa powoduje zacieśnianie więzi koleżeńskich, jak również jest okazją do chwili odpoczynku od wykonywanych zadań.