Artykuł sponsorowany

Do czego wykorzystywane są jelita wieprzowe produkowane przez ubojnię Cezar?

Do czego wykorzystywane są jelita wieprzowe produkowane przez ubojnię Cezar?

Kiełbasa to potrawa typowo polska. Nie wyobrażamy sobie bez niej Wielkanocnego śniadania, czy spotkania ze znajomymi przy grillu. Do produkcji kiełbas, kaszanek, czy pasztetowej niezbędne są naturalne wieprzowe jelita, takie jak te, których produkcją zajmuje się firma Cezar. Są one o wiele lepsze, niż sztuczne osłonki. Dowiedz się więcej!

Do czego stosowane są jelita wieprzowe?

Naturalne jelita pochodzenia zwierzęcego od wieków wykorzystywane są do produkcji wędlin. Stanowią zewnętrzną powłokę, osłonkę kiełbas i innych produktów wędliniarskich. Nadają im charakterystyczny podłużny kształt. Jeśli zajmujesz się robieniem kiełbasy, czy to w warunkach domowych, czy przemysłowo, zwróć uwagę na jakość półproduktu. Z ubojni Cezar otrzymasz jelita doskonałej jakości. Technologia stosowana w zakładach pozwala na zminimalizowanie czasu przerobu tego produktu, co zapewnia jego lepszą wytrzymałość i elastyczność.

Dlaczego warto zaopatrywać się w ubojni Cezar?

Przedsiębiorstwo Cezar funkcjonuje na rynku spożywczym od 1995 roku i współpracuje z wieloma zakładami przetwórstwa mięsnego i masarniami na terenie całego kraju, dostarczając półtusze wieprzowe oraz jelita i inne produkty mięsne. Siedziba firmy znajduje się na Mazowszu i pozyskuje tuczniki z lokalnych gospodarstw. Zastosowanie w zakładzie nowoczesnej linii ubojowej, oraz urządzeń i pomieszczeń towarzyszących pozwala na spełnianie wymagań ilościowych klientów, przy jednoczesnym zachowaniu najwyższego reżimu higienicznego. Półprodukty wytwarzane przez firmę Cezar są bezpieczne i pozwalają na produkcję świetnych wyrobów mięsnych.

Oceń artykuł (1)
1.0
Komentarze
Dodaj komentarz