Artykuł sponsorowany

Dlaczego warto zdecydować się na babeczki zamiast tortu okolicznościowego?

Dlaczego warto zdecydować się na babeczki zamiast tortu okolicznościowego?

Tort to niekwestionowany król każdej ważnej uroczystości. Czy to wesele, czy urodziny, nie wyobrażamy sobie świętowania bez kawałka tego pysznego ciasta. Cukiernie oferują torty różnego rodzaju- bezowe, czekoladowe, ze świeżymi owocami… wybór jest naprawdę ogromny. Jednak jak to często bywa, ciężko trafić ze smakiem w gusta wszystkich gości. Dlatego też coraz więcej osób decyduje się na muffinki. Dlaczego to dobre rozwiązanie?

Muffinki, cupcake’ i – co to takiego?

Muffinki to smaczne i kolorowe babeczki, wypiekane z ciasta biszkoptowego. Mają okrągły kształt i wielkość filiżanki. Piecze się je w papilotach, bardzo często dekoracyjnych, dzięki czemu cupcake’i prezentują się jeszcze bardziej atrakcyjnie. Prosta receptura i niebanalny wygląd sprawiły, że muffinki pokochał cały świat. Również w Polsce zyskały one ogromną popularność. To nie tylko doskonały pomysł na deser, smakowite babeczki coraz częściej zastępują torty na ważnych uroczystościach. Można je serwować w niezliczonej ilości smaków, z najróżniejszymi dodatkami, co sprawia, że są uniwersalnym poczęstunkiem. Najbardziej lubiane są muffinki czekoladowe, orzechowe, waniliowe z nadzieniem i z rodzynkami. Są miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by babeczki podawać również w wersji wytrawnej. Babeczki można nadziewać mięsem, warzywnymi farszami czy topionym serem. Stanowią wtedy nietuzinkową i smakowitą przystawkę.

Prawdziwa ozdoba stołu

Jak przekonuje cukiernik z Pracowni Tortów Artystycznych „Kawkownia”- babeczki wypiekane przez specjalistów to prawdziwe dzieła sztuki. Urzekają fantazyjnym wyglądem, bogactwem kolorów i zdobieniami. Ułożone w piramidę z powodzeniem zastępują tort. W dodatku oferują organizatorom imprezy szereg możliwości, jeżeli chodzi o smak i dekoracje. Kolor babeczek może być dopasowany do motywu przewodniego przyjęcia, podobnie zresztą jak ich zdobienia. Są jeszcze inne powody, dla których lepiej postawić na cupcake’i niż na tradycyjne ciasto. Babeczki nie rozpływają się pod wpływem wysokiej temperatury i nawet po kilku godzinach na stole, nadal wyglądają apetycznie. Eliminują również kłopot z dzieleniem tortu, co wielu osobom przysparza problemów. Na koniec imprezy, z łatwością można zapakować je gościom, zachowując pełną estetykę deseru. Poza tym babeczkom nie można odmówić wyjątkowego smaku. Przepadają za nimi zarówno dzieci, jak i dorośli.

Cake popsy jako uzupełnienie do głównych słodkości

Niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na tradycyjny tort czy też kolorowe babeczki, warto zaskoczyć gości cake popsami.  Są to nieduże, okrągłe i pięknie udekorowane ciastka umieszczone na patyczkach. Wyglądają zjawiskowo i nie dość, że smakują wyśmienicie to stanowią też oryginalną dekorację stołu.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz