Artykuł sponsorowany

Dlaczego warto postawić na menu w lokalu Pod Fredrą restauracja?

Dlaczego warto postawić na menu w lokalu Pod Fredrą restauracja?

Niedzielne obiady lubimy spożywać poza domem. Po pierwsze nie musimy gotować, a po drugie spróbujemy potraw, których sami nigdy nie przyrządzamy. W restauracji Pod Fredrą zamówimy polskie dania, które są wyjątkowe i przede wszystkim smaczne, bo przygotowywane również według tradycyjnych, dobrych receptur. Staropolskie specjały zawsze cieszą podniebienie, bo ich smak jest niepowtarzalny.

Dlaczego lubimy chodzić na obiady do restauracji?

Obiady coraz częściej spożywamy w restauracjach. Nie tylko dlatego, że jest to wygodne rozwiązanie, bo odchodzi wymyślanie dań oraz ich przyrządzanie, ale mamy okazję wyjść z rodziną na długi spacer i nie musimy się nigdzie spieszyć. Kiedy przyjdzie pora posiłku, wstąpimy np. do lokalu Pod Fredrą restauracja i zamówimy to, co lubimy lub skosztujemy zupełnie coś nowego, czego nigdy nie próbowaliśmy.

Nawet gdy jesteśmy zwolennikami domowych obiadów, od czasu do czasu odwiedzamy restauracje, w których możemy dobrze zjeść, jest w nich odpowiedni klimat, miła obsługa, a na podanie potrawy, nie musimy zbyt długo oczekiwać

– mówi ekspert. Do takich miejsc zawsze wracamy, a często organizujemy w nich imprezy okolicznościowe.

Jakie polskie potrawy zamówimy w lokalu Pod Fredrą restauracja?

Ceniona gastronomia ma różnorodne menu, a dania są zawsze smaczne i przygotowywane ze świeżych składników. Jeśli lubimy dobrą, polską kuchnię, to z pewnością będą nam smakowały potrawy zamówione w Pod Fredrą restauracja ze sprawdzonych, rodzimych przepisów. Opierają się na tradycyjnych recepturach i wysokiej jakości produktach. Skosztujemy również wyrobów mięsnych i rybnych z własnej wędzarni lokalu. Szef kuchni poleca polskie pierogi, bigos, kaszankę, golonkę, żeberka, śledzie i mięsa z grilla węglowego. W menu znajdują się też inne wyśmienite dania jak np. kaczka pieczona w jabłkach z żurawiną, pstrąg pieczony w całości, królik po staropolsku na czosnku czy pierogi z kapustą i grzybami. W ofercie są doskonałe zupy i uwielbiane desery.

Opracowanie:
Wrocław, Rynek-Ratusz 1
tel. 71 341 13 35
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz