Artykuł sponsorowany

Dlaczego warto kupować ryby mrożone z oferty firmy Bogmar-Traper Sp. z o.o.?

Dlaczego warto kupować ryby mrożone z oferty firmy Bogmar-Traper Sp. z o.o.?

Ryby mrożone są bardziej pożywne niż świeże. Jeśli zostają poddawane procesowi zaraz po złowieniu, zachowują wartości odżywcze i hamowany jest rozwój bakterii, co zwiększa bezpieczeństwo żywności. Poza tym jest to korzystne dla środowiska, ponieważ zmniejsza potencjał marnowania żywności. Zostaje zachowana dobra jakość produktów, a co najważniejsze nie tracą one walorów smakowych, co udowadnia asortyment firmy Bogmar-Traper Sp. z o.o. Czym jednak kierować się przy wyborze ryby mrożonej?

Jak wybrać ryby mrożone?

Ryby mrożone są o wiele wygodniejsze dla sprzedawców i konsumentów. Mogą poleżeć w lodówkach przez określony czas. Zanim jednak wybierzemy produkt, powinniśmy dokładnie przeczytać etykietę. Powinniśmy zwrócić uwagę na zawartość wody, by dowiedzieć się, ile mięsa pozostanie po jej rozmrożeniu. Sam wygląd jeszcze o niczym nie świadczy, więc to, że wyglądają smakowicie, nie muszą być pierwszej jakości. Jeśli ryby są mrożone zaraz po złowieniu, mamy pewność, że są wartościowe. Jeśli mamy sprawdzonego dostawcę, to zaopatrujmy się tylko u niego. Jeśli mamy sprawdzonego dostawcę, to zaopatrujmy się tylko u niego. Firma Bogmar-Traper Sp. z o.o. codziennie oferuje towar najwyższej jakości. Zakupimy tam produkty z ryb takich jak: dorsze, mintaje, okonie, dorady, halibuty, sole, karpie, pstrągi, sumy, węgorze, sandacze, szczupaki, jesiotry, sardynki i wielu innych.

Oferta firmy Bogmar-Traper

Bogmar Traper Sp. z o.o. to rodzime przedsiębiorstwo z siedzibą w Warszawie, działające w branży przetwórstwa rybnego od 1990 roku. Wytwarzanie produktów odbywa się zgodnie z normami jakości obowiązującymi w Unii Europejskiej, a firma posiada numer weterynaryjny uprawniający do sprzedaży i eksportu. Firma ta dysponuje również własnymi stawami rybnymi, z których codziennie pozyskiwane są ryby do produkcji. W ofercie firmy znajdują się świeże ryby, takie jak flądra, karp, jesiotr czy sum, pochodzące z własnych stawów oraz z polskich jezior i certyfikowanych gospodarstw. Bogmar Traper oferuje również wędzone ryby, przygotowywane według tradycyjnych przepisów, bez konserwantów i aromatów, a także mrożone ryby i owoce morza importowane i pakowane przez przedsiębiorstwo.

Czy ryby mrożone są wartościowe?

Wszyscy doskonale wiemy, że ryby są zdrowe. Powinniśmy ich spożywać jak najwięcej, a przynajmniej dwa razy w tygodniu. Mogą być świeże lub mrożone, ważne, żeby do menu wprowadzić na stałe danie. Możemy je podawać z frytkami i surówką, dzięki czemu potrawa będzie smakowała wyśmienicie. Faktem jest, że zjadamy ich za mało, a prawdą jest, że dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu potrzebujemy dziennie ok. 1,5 g kwasów omega 3, które obniżają poziom cholesterolu i ryzyko choroby nowotworowej; zapobiegają miażdżycy oraz arytmii serca, a także wpływają pozytywnie na krążenie krwi. Produkty rybne zawierają witaminy: B, B12, A i D, które są niezbędne dla zdrowia i skóry.

Opracowanie:
Warszawa, Przyczółkowa 227
tel. 22 858 99 78
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz