Artykuł sponsorowany

Dlaczego warto kupować półtusze kozie z ubojni Starowiskitki?

Dlaczego warto kupować półtusze kozie z ubojni Starowiskitki?

Ostatnimi laty Polacy coraz częściej sięgają po mleko i sery kozie. Czas najwyższy przekonać się do mięsa z tego zwierzęcia. Kozina ma wiele walorów odżywczych. Charakteryzuje się też delikatnym smakiem i aromatem. Najwyższej jakości tusze i półtusze kozie znajdziesz w ubojni Starowiskitki. Z nich przygotujesz sycące dania, których nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni.

Kozina – dlaczego warto spożywać to mięso?

Po kozinę sięgają mieszkańcy krajów śródziemnomorskich. Gości ona na stole Greków, Hiszpanów, Francuzów, a także Turków i Egipcjan. Tusze i półtusze kozie są bogate w:

  • nienasycone kwasy tłuszczowe;

  • witaminy C, B1,B2 czy PP;

  • żelazo;

  • aminokwasy egzogenne.

Mięso kozie można wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Jest podstawowym składnikiem sycących gulaszów i zup. Świetnie nadaje się na grilla oraz jako dodatek do domowych kiełbas i salami. Uwielbia takie przyprawy jak kolendra, kurkuma, kmin czy mielona papryka chili.

Ubojnia Starowiskitki – szeroki wybór mięs wołowych, owczych czy kozich

Ubojnia Starowiskitki to firma rodzinna założona w 1995 roku. Prowadzi ubój kóz, rozbiór mięsa koziego, pozyskiwanie żołądków i jelit owczych, a także kozich. Prowadzi skup bydła, skup jagniąt, owiec oraz kóz. Posiada pozwolenia na handel z krajami należącymi do UE dla mięsa wołowego, baraniego i wieprzowego niepoddanego rozbiorowi oraz rozbiorowego. Oferuje atrakcyjne ceny za skup zwierząt. Posiada własny transport, a przy tym płaci gotówką. Zaprasza do współpracy wszystkich chętnych dostawców.

Ze względu na to, że mięso kozie nie zawiera prawie żadnego tłuszczu, mogą go stosować osoby cierpiące na otyłość w okresie odchudzania.

Kozina należy do mas chudych. Polecana jest dla osób, które cierpią na wysoki poziom cholesterolu LDL.

– informuje pracownik ubojni Starowiskitki.

Kozy jako zwierzęta nie są podatne na pasożyty, więc tusze kozie nie mają larw, ani dorosłych robaków. Regularne spożywanie koziny poprawia metabolizm organizmu, ułatwia pracę nerek i ma oczyszczający wpływ na wątrobę.

Opracowanie:
Starowiskitki-Parcel 2
tel. 604 161 251
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz