Artykuł sponsorowany

Czy warto kupić formierkę wyrobów kulinarnych?

Czy warto kupić formierkę wyrobów kulinarnych?
Najcenniejszą walutą dla współczesnego człowieka jest czas. Zwłaszcza w przypadku zakładów produkcyjnych oraz firm gastronomicznych, gdzie każda minuta jest na wagę złota. Przygotowywanie wyrobów kulinarnych może być szybkie i jednocześnie dokładne, jeśli zainwestuje się w profesjonalną formierkę! Jakie produkty można dzięki niej wytworzyć i gdzie kupić maszynę, która będzie służyła latami?

Co można wytworzyć przy użyciu formierki?

Rozwój technologii w dziedzinie gastronomii sprawił, że w dzisiejszych czasach można zakupić wiele przydatnych maszyn. Formierka wyrobów kulinarnych jest tutaj doskonałym przykładem, gdyż jest kilkukrotnie wydajniejsza niż ręczna produkcja. Przy jej pomocy można stworzyć między innymi nadziewane:

  • pierogi,
  • pyzy,
  • kluski,
  • kopytka,
  • paszteciki.

Formierki są oczywiście dostępne w kilku wersjach, dzięki czemu można wybrać taką, która najlepiej sprawdzi się w Twoim przedsiębiorstwie. Popularne są również maszyny do kształtowania mięsnych wyrobów kulistych np. klopsików.

Gdzie kupić?

Trzeba pamiętać, że jakość maszyny ma ogromne znaczenie. Wobec tego jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest kupowanie formierek pochodzących od profesjonalnych producentów. Można znaleźć je między innymi w ofercie biura handlowego IMS - Biuro Produkcyjno Handlowe, którego siedziba znajduje się w Warszawie. Kupując wysokiej jakości sprzęt, możesz mieć pewność, że będzie to inwestycja na lata. Nie warto oszczędzać i kupować maszyn gastronomicznych z niepewnych źródeł. Nie tylko mogą szybko się zepsuć, ale też nie zawsze zawierają certyfikaty, które kwalifikują je do wyrobów artykułów spożywczych. Przemysł spożywczy to dziedzina regulowana przez wiele przepisów oraz norm prawnych. Wszystkie stosowane w nim maszyny muszą przejść serię testów, aby były w pełni bezpieczne dla żywności.

Nie tylko na masową skalę!

Formierki wyrobów kulinarnych sprawdzą się nie tylko w dużych zakładach produkcyjnych. Są one chętnie nabywane również przez właścicieli mniejszych, często rodzinnych firm gastronomicznych (np. garmażeryjnych), które oferują swoim klientom domowe wyroby. Dzięki temu można uzyskać duża ilość wysokiej jakości produktów i jednocześnie zaoszczędzić sporo czasu. Formierka wytwarza wyroby kulinarne o wiele precyzyjniej niż ludzkie ręce, dlatego charakteryzują się one estetycznym wyglądem. Maszyny sprawdzą się także w pierogarniach oraz innych przedsiębiorstwach, które każdego dnia sprzedają dużą ilość nadziewanych produktów spożywczych i chcą zminimalizować koszty poprzez szybsze i lepsze rozwiązanie niż ręczne lepienie pierogów lub pasztecików.  

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz