Artykuł sponsorowany

Co warto wiedzieć na temat branży cateringowej w Polsce?

Co warto wiedzieć na temat branży cateringowej w Polsce?

W branży cateringowej najbardziej liczy się dzisiaj: elastyczność firm, zapewnianie przez nie domowych obiadów, również na różnego rodzaju imprezy, a także błyskawiczność dostaw. Istotne jest także to, aby dane przedsiębiorstwo wykorzystywało tylko najzdrowsze produkty żywieniowe, a dania były pełne witamin, minerałów oraz innych ważnych wartości odżywczych.

Domowe jedzenie – klucz do sukcesu w branży cateringowej!

W branży cateringowej największe powodzenie rynkowe wykazują firmy, które opierają swoje jadłospisy o tradycyjne dania polskie. Mowa między innymi o domowych pierogach, czy też popularnych w całym kraju potrawach mięsnych – od kotletów drobiowych z ziemniaczkami, po pieczenie wołowe, czy gotowane pulpety mielone. Warto wiedzieć, że zmęczone osoby po całym dniu pracy, wolą dzisiaj zjeść pożywny posiłek, jak u mamy, czy babci, zamiast różnego rodzaju fast foody. Wbrew pozorom również na imprezach okolicznościowych – nawet tych biznesowych – lepiej sprawdzają się tradycjonalne dania domowe, niż wykwintna kuchnia, składająca się z owoców morza!

Kiedy warto korzystać z cateringu?

Usługi cateringowe można dzisiaj wykorzystywać niemalże w związku z każdą okazją. Obecnie zamówienia dotyczą jednak najczęściej dowozu odpowiedniej partii jedzenia, w związku z przyjęciami sylwestrowymi, komuniami, rocznicami ślubnymi, studniówkami i połowinkami, osiemnastkami, czasem z weselami (niekiedy w niepełnym zakresie), a także z galami biznesowymi, spotkaniami pokonferencyjnymi, czy też imprezami integracyjnymi. Często catering zamawiany jest także przez firmy, w ramach stałego dostarczania domowych obiadów dla pracowników. Opcja ta wykorzystywana jest zarówno przez korporacje, jak i np. przez przedsiębiorstwa budowlane, których pracownicy wielokrotnie spędzają na placach inwestycyjnych długie godziny – dobry posiłek z odpowiednio zbilansowaną wartością energetyczną to podstawa!

Najlepsze firmy cateringowe – czym się wyróżniają?

Dobra firma cateringowe dba przede wszystkim o to, aby potrawy były dostarczane wedle ustalonego terminu. Muszą one być również ciepłe, a to wiąże się z koniecznością wdrażania odpowiednich działań logistycznych transportu, oraz z wykorzystywaniem nowoczesnych, specjalistycznych garnków, które pozwolą na zatrzymanie wysokiej temperatury danej potrawy. Ważne jest to nie tylko przy dużych zamówieniach na różnego rodzaju imprezy okolicznościowe, ale także dla usług detalicznych, związanych z dowozami obiadów na zamówienie. Dzisiaj z tej opcji korzystają często zapracowani rodzice, czy też studenci, a rynek ten z roku na rok wciąż rośnie. Dobre domowe jedzenie, jest zatem ważnym wyznacznikiem najlepszych podmiotów cateringowych. Renomowanym przedsiębiorstwem garmażeryjnym, jest w Gorzowie Wielkopolskim firma Bartolini, która zdobyła rzeszę stałych klientów indywidualnych oraz biznesowych.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz