Artykuł sponsorowany

Co można znaleźć w ofercie bistra gastronomicznego?

Co można znaleźć w ofercie bistra gastronomicznego?

Brak czasu na gotowanie lub miejsca na organizację przyjęcia nie muszą stanowić powodu do rezygnacji ze smacznego posiłku. Menu niewielkich lokali gastronomicznych, nazywanych bistrami są wypełnione propozycjami zarówno dla młodszych, jak i starszych gości. Ponadto oferują dowóz jedzenia w formie usług cateringowych. To propozycja dla wszystkich zabieganych miłośników świeżego i pysznego jedzenia.

Pyszne posiłki w ciągu dnia

Nie zawsze mamy czas na gotowanie obiadu. Bardzo często też poranny bieg do pracy sprawia, że zapominamy o najważniejszym posiłku, czyli śniadaniu. W takich sytuacjach warto odwiedzić niewielkie bistro, które oferuje różnorodne menu na każdą porę dnia. To idealne rozwiązanie na szybki lunch w towarzystwie znajomych ze szkoły, uczelni lub pracy. Mnogość dań i z reguły niskie ceny sprawiają, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby zjeść wspólny obiad z rodziną lub kolację z partnerem bądź partnerką. Ponadto to bardzo często niewielkie lokale, które oferują sympatyczną oraz ciepłą atmosferę. Jednym z nich jest bistro Lemoniada, znajdujące się w Zgierzu. W tego typu małych lokalach gastronomicznych posiłki przygotowywane są na bieżąco i na nieco mniejszą skalę niż w dużej restauracji, dlatego nie musimy martwić się o ich jakość oraz świeżość.

Imprezy rodzinne

Czasami warunki mieszkaniowe nie pozwalają na zorganizowanie rodzinnego przyjęcia we własnym domu. Decydując się na rezerwację stolika w lokalu gastronomicznym, pozbywamy się także problemu przygotowywania posiłków we własnym zakresie oraz żmudnego zmywania naczyń. Przytulne bistra to idealne miejsce na zorganizowanie kameralnej uroczystości, na przykład urodzin dziecka. W karcie można często odnaleźć menu dedykowane dzieciom. Najczęściej obejmują one dania na słodko (naleśniki) lub powszechnie lubiane frytki. Ponadto poza daniami obiadowymi, będziemy mogli zapewnić zaproszonym gościom także słodki poczęstunek w postaci lodów, ciasta, a także kawy, herbaty lub zimnych napojów.

Catering w firmie

Wiele tego typu lokali oferuje usługi cateringowe. To sposób na zapewnienie ciepłych i świeżych posiłków podczas firmowej imprezy integracyjnej, konferencji lub zawodowego szkolenia. Menu można dostosować do preferencji większości uczestników ze względu na sposobność wyboru kilki różnych dań. Nie trzeba się także martwić o zastawę, ponieważ firmy zajmujące się tego typu działalnością niejednokrotnie zapewniają naczynia oraz sztućce. Ponadto catering idealnie nadaje się na rozwiązanie w stylu szwedzkiego stołu. Każdy może wtedy swobodnie podchodzić i wybierać te potrawy, które go zainteresują.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz