Artykuł sponsorowany

Cechy dobrej firmy cateringowej

Cechy dobrej firmy cateringowej

Większość z nas była w sytuacji, kiedy musiała zorganizować przyjęcie w plenerze, uroczystość urodzinową w domu czy nawet imprezę firmową. Samodzielne przygotowanie dań nie jest proste, ponieważ zwykle kiedy najbardziej się staramy – coś nam nie wychodzi. Dlatego można skorzystać z firmy cateringowej, która trud przygotowania i obsługi uroczystości weźmie na siebie. Jakie są cechy dobrej firmy cateringowej?

 Szeroka oferta cateringu

Najważniejsza jest oczywiście szeroka oferta. Czasami potrzebujemy wykwintnych potraw i dyskretnej obsługi na ważnym bankiecie w zakładzie pracy, innym razem zależy nam na smacznych i zdrowych posiłkach na przyjęcie urodzinowe dziecka. Catering Dąbrowa prezentuje znacznie szerszą ofertę. Oferuje usługi gastronomiczne dla klientów prywatnych, firm, jak też dla placówek edukacyjnych: żłobków, przedszkoli i szkół. W każdym przypadku dostarcza smaczne posiłki, pełne wartościowych składników, bogate w smak i aromat. W przypadku najmłodszych najważniejsze jest używanie naturalnych składników, brak konserwantów i barwników – to wszystko jest zapewnione! Będziemy zadowoleni z estetycznie i apetycznie wyglądających dań, bez względu na to, na jaką okazję je zamówimy.

 Kompleksowe usługi

Firmy cateringowe nie tylko przygotują potrawy, ale również w bezpieczny sposób je do nas dowiozą. W razie potrzeby, zajmą się także profesjonalną obsługą uroczystości. Posiadają pełne zaplecze gastronomiczne (obrusy, dekoracje, stoły, zastawy itp.) i zatrudniają kwalifikowanych pracowników z wykształceniem gastronomicznym oraz doświadczonych kelnerów. Są w stanie zapewnić najwyższej jakości usługi, pozwalając nam zająć się gośćmi – resztę obowiązków przejmą na swoje barki.

 Smaczne dania z najlepszych składników

Dobra firma cateringowa nie oszczędza na składnikach, będących podstawami potraw. Zawsze wybiera zdrowe i świeże warzywa oraz owoce, mięso ze sprawdzonych hodowli, jak również wyłącznie naturalne przyprawy. Potrawy mają zachęcać do ich skosztowania, a kuchnia powinna spełniać wszystkie wymagania norm europejskich oraz Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Musimy mieć pewność, że przestrzega systemów jakości GHP, GMP i HACCP, a przygotowane przez nią posiłki są pewne i bezpieczne, również dla najmłodszych.

Dobrze, jeżeli firma posiada ubezpieczenie OC działalności. Dzięki temu zyskujemy pewność, że jakiekolwiek szkody zostaną nam wynagrodzone. Ale na pewno do niczego złego nie dojdzie, ponieważ pracownicy dzisiejszych firm cateringowych cały czas się kształcą, podejmują nowe wyzwania i słuchają potrzeb klientów, aby świadczyć jak najlepsze usługi! 

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz