Artykuł sponsorowany

Catering w plenerze – jak dobrze zjeść na świeżym powietrzu

Catering w plenerze – jak dobrze zjeść na świeżym powietrzu

Firmowe spotkania integracyjne, festyny, pikniki rodzinne, a nawet wesela, komunie i chrzciny – imprezy plenerowe stają się coraz bardziej popularne i doceniane, zarówno przez uczestników, jak i przez ich organizatorów. Jednakże ich organizacja nie należy do najprostszych, a poza zapewnieniem różnego rodzaju atrakcji oraz rozrywki wymaga pogodzenia ze sobą wielu czynników, takich jak zapewnienie odpowiedniej ilości miejsca, niezbędnej infrastruktury lub zaplecza sanitarnego. Niemniej jednak jedną z najważniejszych kwestii, o jakie należy zadbać, jest odpowiedni catering.

Tradycyjnie i smacznie        

Poszukując firmy cateringowej, której powierzymy obsługę szkolenia, festynu, pikniku lub imprezy integracyjnej, powinniśmy pamiętać, że w tym przypadku nie ma miejsca na podejmowanie pochopnej decyzji. Warto zatrudnić sprawdzoną i profesjonalną firmę, oferującą doskonałe potrawy przygotowane ze świeżych i smacznych składników, taką jak firma należąca do Tobiasza Ireneusza Nowaka, który prowadzi swoją działalność w Bydgoszczy.

Z racji tego, że zdecydowana większość takich imprez odbywa się w miesiącach letnich, przy dość wysokich temperaturach, nie wszystkie rodzaje potraw są wskazane. Doskonale w takim przypadku sprawdzają się proste, tradycyjne i smaczne dania. Zaliczyć do nich należy przede wszystkim różnego rodzaju potrawy z grilla, który przez ostatnie kilkanaście lat stał się ulubionym „sportem” Polaków. Kiełbaski, mięsa, szaszłyki i inne grillowane dania błyskawicznie przyciągną do naszego stoiska zgłodniałych rodaków. Na wielu imprezach w plenerze sprawdza się także catering oferujący tradycyjną kuchnię polską. Polski bigos, żurek lub grochówka, a także przepyszny chleb ze smalcem i ogórkiem od lat cieszą się niesłabnącą popularnością wśród gości odwiedzających różnego typu wydarzenia. Bardzo często oferta firm dbających o wyżywienie uczestników imprez w plenerze obejmuje także różnego rodzaju napoje, w tym także piwo, którego sprzedaż wymaga jednak odpowiednich zezwoleń.

Wygodnie zjeść

W razie potrzeby dobra firma cateringowa może też zorganizować odpowiednią strefę gastronomiczną. W jej skład wchodzą przede wszystkim różnego rodzaju ławki i stoły, przy których można spożyć posiłek. Jeśli obawiamy się na przykład opadów deszczu lub podmuchów wiatru w czasie imprezy, możliwe jest rozstawienie namiotów. W zależności od potrzeb mogą się one różnić wielkością, rodzajem lub brakiem ścianek oraz technologią wykonania i montażu. Natomiast w trakcie jedzenia, przed palącym słońcem, osłonią nas odpowiednie parasole. Oczywiście, podobnie jak w przypadku jedzenia, tak i w przypadku wyposażenia strefy gastronomicznej, wszystko uzależnione jest między innymi od rodzaju imprezy, oczekiwań organizatorów oraz gości, a w wielu przypadkach także od pogody.

Wśród zalet skorzystania z usług cateringowych na imprezach plenerowych warto wymienić wygodę, a także oszczędność czasu. Wbrew pozorom takie rozwiązanie jest dobre również dla naszego budżetu. Doświadczeni profesjonaliści zdecydowanie dokładniej określą, ile różnorodnych  potraw muszą przygotować, tak aby każdy z gości znalazł coś dla siebie, co jednocześnie pozwoli zminimalizować ilość niewykorzystanych produktów.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz