Artykuł sponsorowany

Catering okolicznościowy – dlaczego warto postawić na kuchnię polską?

Catering okolicznościowy – dlaczego warto postawić na kuchnię polską?
Catering zamawiany jest na różne wydarzenia i stanowi doskonałą formę zapewnienia zaproszonym gościom smacznych posiłków. Warto w tym zakresie postawić na firmy cateringowe przygotowujące dania kuchni polskiej. Kotlet schabowy połączony z ziemniakami z wody i surówką poprzedzone smacznym rosołem z makaronem to propozycja, która jest niezwykle często wybierana w ramach cateringu okolicznościowego.

Na wiele okoliczności

Catering doskonale sprawdza się w przypadku organizowania imprezy okolicznościowej na wiele osób. Zapewnienie im smacznego posiłku jest wręcz obowiązkiem organizatora, dlatego warto postawić na profesjonalną firmę zajmującą się cateringiem. Będzie ona w stanie obsłużyć m.in. wesele, ale też firmowe wigilie czy wiele imprez o charakterze rodzinnym. Wszelkiego rodzaju przyjęcia również wymagają odpowiedniej oprawy, dlatego także i na nich warto zamówić catering.

Świetnie sprawdzi się on na chrzcinach czy komuniach, na których gromadzi się wielu gości – zarówno rodzina, jak i znajomi. Ciekawym rozwiązaniem proponowanym przez renomowane firmy zajmujące się cateringiem okolicznościowym jest przygotowywanie obiadów dla wycieczek szkolnych. Oferuje to Bar na Tuwima, w którego rozbudowanej ofercie znajduje się wiele dań kuchni polskiej. Jak się okazuje, propozycji jest bardzo dużo – co zatem konkretnie wdrożyć można w okolicznościowe menu dla zaproszonych na imprezę gości?



Smaczna kuchnia polska

Dania kuchni polskiej to sprawdzone rozwiązanie, a wielu osobom trudno wyobrazić sobie wesele bez poczęstunku składającego się z rosołu oraz drugiego dania w postaci kotleta schabowego z ziemniakami i surówką. Takie zestawy jest w stanie przygotować firma organizująca catering okolicznościowy na poszczególne wydarzenia. Dania kuchni polskiej sporządzane przez specjalistów obsługujących różnego rodzaju imprezy to przede wszystkim wiele tradycyjnych zup: pomidorowa, żurek z jajkiem, botwinka czy kartoflanka. Warto zwrócić także na propozycje w zakresie drugich dań i przekąsek.

W przypadku cateringu okolicznościowego oferującego potrawy kuchni polskiej nie może zabraknąć pierogów. Mogą być one przygotowane w różnych wariantach: nieustannie sporym zainteresowaniem cieszą się pierogi z kapustą i grzybami, ale zamawiane są też pierogi z mięsem czy ruskie. Mięsne dania główne to przede wszystkim kotlet schabowy, rumsztyk wieprzowy czy gołąbki w sosie pomidorowym. Warto dobrać do nich poszczególne dodatki, takie jak chociażby ziemniaki z wody, ale też stosowana w kuchni staropolskiej kasza gryczana. W połączeniu z bukietem surówek tak skomponowane drugie danie z pewnością zaspokoi apetyt nawet najbardziej wybrednych gości na imprezie okolicznościowej.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz