Artykuł sponsorowany

Catering – kiedy i dlaczego warto z niego korzystać?

Catering – kiedy i dlaczego warto z niego korzystać?

Jedzenie stanowi nieodłączony element świętowania – czy to w pracy, czy w domowym zaciszu. Przygotowanie potraw na imprezę jednak wymaga sporo pracy i czasu, więc coraz więcej osób decyduje się, aby zamówić jedzenie z restauracji. Catering to wspaniałe wyjście z sytuacji, kiedy chcemy wyprawić urodziny czy przyjęcie, ale nie mamy czasu lub ochoty, żeby spędzić pół dnia w kuchni. Dlaczego warto zamówić jedzenie z dowozem?

Catering – nie tylko od wielkiego dzwonu

Wcale nie trzeba wielkiej uroczystości, aby skusić się na zamówienie cateringu. Planowanie przyjęcia – niezależnie od tego, jak liczne grono zaprosiliśmy – wymaga solidnego przygotowania oraz dobrego planu działania. Każdemu gospodarzowi z pewnością zależy na tym, aby goście czuli się dobrze, miło spędzili czas oraz zjedli coś dobrego. Dlatego smaczne potrawy na stole są równie ważne, jak miła i nienachlana playlista, a także atrakcje uprzyjemniające wieczór, jak np. planszówki lub gry towarzyskie. Jednak przygotowanie odpowiedniego menu może stanowić nie lada problem

Trzeba wziąć poprawkę, że mamy XXI wiek i wiele osób jest na specyficznych dietach – wegetarianie, osoby na diecie keto, czy unikające glutenu również powinny móc odnaleźć coś dla siebie na suto zastawionym stole. Ale umówmy się – kto ma czas, siłę lub umiejętności, aby przygotować kilka wariantów potraw?! W takich momentach obecność restauracji oferujących jedzenie na dowóz oraz pełnoprawny catering jest na wagę złota! Fachowcy zadbają o to, aby goście wyszli z imprezy z pełnymi brzuchami oraz uśmiechami zadowolenia na twarzach.

Catering jest… dla każdego!

Wiele osób powie, że catering jest drogi. Ale czy aby na pewno? Biorąc pod uwagę, że przygotowując przyjęcie dla znajomych, musimy poświecić na to sporo wolnego czasu, który przecież jest bardzo cenny, całe przedsięwzięcie nie jest wcale takie tanie. Nikt nam nie odda godzin straconych na szykowaniu menu, zakupach oraz gotowaniu. Ponadto trzeba wydać sporą sumę w sklepie za potrzebne składniki, aby nakarmić większą ilość osób. Niektórzy czerpią radość z procesu przygotowywania imprezy, a szykowanie potraw staje się ukoronowaniem wysiłków. Jednak nie dla każdego jest to równie miłe i oczekiwane zadanie. Catering rozwiąże ów problem, a w cenie znajdzie się przygotowanie wspaniałych smakołyków, dowiezienie go oraz odpowiednie zaprezentowaniem na półmiskach. Zamówienie cateringu z restauracji pokroju Warsztat Smaku uwolni nas od konieczności stania przy garnkach, serwowania posiłków, nie wspominając już o uciążliwym sprzątaniu po gotowaniu dla kilkunastu osób.

Jaki catering wybrać?

Wybór miejsca, w którym złożymy zamówienie na catering okolicznościowy, jest bardzo ważne. Od wiedzy i doświadczenia kucharzy zależy zadowolenie naszych gości oraz powodzenie całej imprezy! Przed podjęciem ostatecznej decyzji, warto sprawdzić zawczasu restaurację, w której zamówimy obsługę cateringową. Koniecznie trzeba przejrzeć menu, aby dowiedzieć się, czy znajdziemy tam posiłki, które chcemy zaserwować naszym gościom. Następny krok to osobiste przeszpiegi: wybierzmy się do upatrzonej restauracji na obiad, żeby zobaczyć czy serwowane potrawy są smaczne. Jeżeli tak – super, można odezwać się do managera restauracji, aby ustalić szczegóły zamówienia. To dobry moment, aby podpytać, czy istnieje szansa na personalizowanie menu, czasem zdarza się, że restauracje mają osobne menu cateringowe! To otwiera zupełnie nowe perspektywy na pyszne jedzenie na imprezę.   

Opracowanie:
Głowno, Kopernika 23/25 lok. 13
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz