Budowane na wieloletniej tradycji produkty wędliniarskie.
Produkty mięsne, w tym wędliniarskie, od zawsze cieszyły się dużą popularnością, ponieważ są to tradycyjne wyroby odpowiadające podniebieniom wielu smakoszy, jak również amatorom kulinariów. Potrawy mięsne są zwieńczeniem wielu posiłków. Co kryje się za jednocześnie codziennymi i wyrafinowanymi wyrobami tworzonymi przez rodzime zakłady przetwórstwa mięsnego?
Przedsiębiorstwa budowane na wieloletniej tradycji
Zakłady przetwórstwa mięsnego są zazwyczaj długo budowanymi tradycjami rodzinnymi. Rozpoczynają od małych sklepów wędliniarskich, rozrastają się na szeroką skalę – czasem nawet międzynarodową. Dziedziczone przez lata doświadczenia pozwalają utrzymać najwyższą jakość produktów - przy wykorzystywaniu naturalnych składników i tradycyjnych receptur.
Oferty zakładów mięsnych
Zakłady mięsne najczęściej oferują wyroby wędliniarskie, takie jak: kiełbasy, serdelki, różnego rodzaju szynki, baleron, polędwice, boczek, kaszanki, salceson i wątrobiankę. Wszystkie wyroby są wysokiej jakości dzięki temu, że firm zaopatrują się w świeże surowce, pochodzące z najbliższych, regionalnych ubojni. Ich szerokie oferty w połączeniu z rozwiniętą logistyką i nowymi technologiami, pozwalają na rozbudowywanie sieci sklepów firmowych na terenach całych województw i przewóz towarów specjalistycznymi środkami transportu dbając tym samym o ich świeżość. Do takiej firmy należy również Zakład Przetwórstwa Mięsnego Stilmas w Ścinawie Małej, oferujący wysoką jakość wędlin tradycyjnych, bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Nowoczesne technologie w przemyśle mięsnym
Nad wszystkimi procesami wyrobu mięsa czuwa wykwalifikowana kadra, która wykształcenie zdobywała w zasadniczych szkołach. Trzeba również wziąć pod uwagę, że każde zwiększenie produkcji jest możliwe dzięki wprowadzaniu nowoczesnych maszyn i urządzeń. Dzięki temu najlepsze firmy mogą pochwalić się certyfikatami smaku i jakości oraz wyróżnieniami i nagrodami - nie tylko za najlepsze produkty, ale również za dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa.
Smaczna konwencjonalność
Zapotrzebowanie na wędliny zawsze miało miejsce i tak już pozostanie. Wyselekcjonowane składniki pozwalają tworzyć wyrafinowane smaki atrakcyjne dla klientów, a zapach wędzonych produktów przyciągnie każdego amatora, jak również doświadczonego smakosza. Co więcej, wyroby mięsne można podać gościom na każdą okazję, czy to do codziennej kolacji, czy wyrafinowanego obiadu.