Artykuł sponsorowany

Artykuły spożywcze i urządzenia do kebabu

Artykuły spożywcze i urządzenia do kebabu

Dania kuchni tureckiej na stałe zagościły w Polsce i są chętnie wybierane przez konsumentów. Największym zainteresowaniem cieszy się kebab, czyli specjalnie przygotowane mięso według tradycyjnej receptury, które podaje się w bułce lub tortilli. Prowadzenie lokalu gastronomicznego, który przygotowuje dania tego typu, to konieczność jego zaopatrzenia w wysokiej jakości produkty – to nie tylko artykuły spożywcze, ale też urządzenia do kebabu.

Niezwykle istotne mięso

Najważniejszym elementem dla wielu konsumentów tureckiego kebabu jest mięso. Musi być ono świeże, soczyste i we właściwy sposób przyprawione, dzięki czemu jego smak jest wyjątkowy i przypomina tradycyjnie podaną potrawę rodem z Turcji. Aromatyczne mięso do kebabu zakupić można u dystrybutorów artykułów spożywczych i urządzeń przeznaczonych właśnie dla restauracji z kuchnią turecką, którzy w swojej ofercie posiadają zarówno mięso wołowo-cielęce, jak i drobiowe czy wyprodukowane z połączenia baraniny i cielęciny. Kebab drobiowy to jednak nie tylko kurczak, ale też filety i udo z indyka, o czym warto pamiętać. Właściwie przyrządzone mięso proponuje swoim klientom Tigro Eftim Marinov – dystrybutor artykułów spożywczych i urządzeń do kebabu, którego szeroki asortyment dostępnych produktów obejmuje też charakterystyczne pieczywo. Chleb turecki, różnej wielkości bułki czy tortille także powinny być właściwie przygotowane, podobnie jak aromatyczne sosy. Warto klientom podać inne tureckie przysmaki, takie jak chociażby przygotowany na bazie jogurtu ayran.

Odpowiednie urządzenia

Każdy lokal gastronomiczny musi być wyposażony w odpowiedni sprzęt, który umożliwia przygotowywanie potraw w sposób szybki, wydajny i jednocześnie właściwy, zapewniający odpowiedni smak i aromat poszczególnych składników. Nie inaczej jest z daniami kuchni tureckiej – kebab musi być obrabiany termicznie, dlatego niezbędne jest zainstalowanie efektywnych opiekaczy do mięsa. Rozbudowana oferta dystrybutorów urządzeń do kebabu zawiera wiele ich typów o różnych wymiarach i wydajności, dzięki czemu można je dostosować do konkretnego lokalu gastronomicznego. Tostery i opiekacze do pieczywa pozwalają przygotować bułki i tortille, a noże do krojenia kebabów pieczonych na obracanym ruszcie dają pracownikom lokalu możliwość ukrojenia cienkich, soczystych plastrów mięsa. Szeroki asortyment obejmuje również szufelki do mięsa i akcesoria do opiekaczy, a także samowary do herbaty, wymienne palniki czy wiele innych urządzeń, które są przydatne w lokalach serwujących dania kuchni tureckiej. Warto zadbać o ich kupno u renomowanego dystrybutora, który zapewni wysoką jakość dostarczonych urządzeń czy produktów spożywczych.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz