Artykuł sponsorowany

3 powody, dlaczego warto korzystać z cateringu dla firm

3 powody, dlaczego warto korzystać z cateringu dla firm

Gdy odczuwasz w pracy głód, szybko tracisz cenną energię i nie masz sił, by efektywnie wykonywać swoje obowiązki. Na przerwie sięgasz po kanapki lub sałatkę, które często pozostawiają niedosyt, dlatego już po kilku chwilach sięgasz po niezdrowe przekąski. Zamiast tracić czas na przygotowanie drugiego śniadania, możesz skorzystać z cateringu dla firm. Dlaczego warto wypróbować tę usługę? W naszym artykule wskażemy 3 najważniejsze powody.

Oszczędność czasu i pieniędzy

Catering z dowozem do siedziby firmy jest rozwiązaniem, z którego korzystają pracownicy na całym świecie. Cieszy się ono ogromną popularnością głównie dlatego, że pozwala ludziom zaoszczędzić wiele czasu oraz pieniędzy. Aby samodzielnie przygotować pełnowartościowe śniadanie lub obiad, musisz średnio poświęcić od kilkunastu minut do kilku godzin. Cały proces rozpoczyna się już w sklepie, w którym dokonujesz zakupu półproduktów. Wypakowujesz je, myjesz, poddajesz obróbce i przygotowujesz do spożycia w pracy lub domu, wykorzystując zarówno swój cenny czas, jak i media: prąd, wodę, gaz. Dzięki usłudze cateringu dla firm i opcji miesięcznego abonamentu smaczne dania obiadowe lub przekąski otrzymujesz w dobrej cenie, bez konieczności wychodzenia poza zakład pracy.

Wysoka jakość pożywienia

Zamawiając firmowy catering, zyskujesz dostęp do bogatej oferty dań kuchni polskiej i zagranicznej, które przygotowują dla Ciebie doświadczeni kucharze­ – podkreśla Krzysztof Szwejkowski z firmy gastronomicznej Prosto z Mazur, świadczącej w Giżycku i okolicach kompleksowe usługi cateringowe dla przedsiębiorstw oraz klientów indywidualnych. I dodaje: w ramach abonamentu pracownicy firm każdego dnia mają możliwość wyboru różnorodnych potraw, zup oraz deserów, dzięki czemu ich dieta jest bogata w składniki odżywcze. Catering jest również doskonałą alternatywą dla wegetarian oraz osób zmagających się z alergią pokarmową, ponieważ posiłki przygotowywane dla nich na zamówienie powstają na bazie pieczołowicie selekcjonowanych półproduktów.

Elastyczność i kompleksowość usług gastronomicznych

Jedzenie z dowozem do firmy jest rozwiązaniem stworzonym z myślą o przedsiębiorcach oraz kadrze pracowniczej, dla których liczy się możliwość zamówienia dobrych posiłków w atrakcyjnej cenie i o ściśle ustalonej porze dnia. Catering to usługa elastyczna – zawsze możesz zmienić godzinę planowanego dowozu, zmodyfikować menu obiadowe lub zamówić kompleksową usługę gastronomiczną na firmowy event czy ważne, biznesowe spotkanie. 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz