Artykuł sponsorowany

Tradycyjne wyroby mleczne od Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Pajęcznie

 Tradycyjne wyroby mleczne od Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Pajęcznie

Nabiał i produkty mleczne to bardzo ważny składnik zdrowej i zbilansowanej diety. Spożywanie wyrobów mlecznych pomaga w zwiększaniu odporności organizmu oraz dostarczaniu mu wapnia i witamin z grupy D oraz B. Istotne jednak, aby mleko, masło i sery pochodziły od sprawdzonego producenta nabiału. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Pajęcznie oferuje najwyższe jakościowo produkty mleczne .

Dlaczego w produkty mleczne warto zaopatrywać się w polskich spółdzielniach mleczarskich?

Głównym celem działalności spółdzielni mleczarskich jest dostarczanie konsumentom zdrowych i wartościowych wyrobów mleczarskich. Propagowanie ich częstszego spożycia leży natomiast nie tylko w interesie zdrowotnym, ale i wspiera ten sektor w trudnej konkurencji rynkowej.

Dobre jakościowo mleko, masło i sery to nabiał niestety coraz rzadziej spotykany w sklepach. A przecież klienci o wiele chętniej sięgną po produkt pochodzący z niewielkiej, polskiej spółdzielni mleczarskiej, która przykłada najwyższą wagę do produkcji wyrobów mlecznych.

Dlaczego? Ponieważ większość z nas chce się zdrowo odżywiać i smacznie jeść. Mając do wyboru wyrób masłopodobny albo masło 200 g. 83 % tłuszczu z OSM Pajęczno, klient chętniej sięgnie po wysokojakościowy nabiał, który odznacza się wysokimi walorami smakowymi.

Mleko, masło i sery z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Pajęcznie

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Pajęcznie to blisko stuletnia tradycja w przetwórstwie mleka, niepodważalne walory smakowe i sprawdzone technologie. Doskonałe w smaku i tradycyjne wyroby, to dostępne w ofercie:

  • Masło 200 g. 83 % tłuszczu w kartonie 10 kg, na palecie 500 kg

  • Masło 83 % tłuszczu blok 10 kg w kartonie na palecie 500 kg

  • Ser Pajęczański nie mniej niż 22 % tłuszczu 0,6-0,8 kg. Kostka

  • Ser Edamski nie mniej niż 22 % tłuszczu – blok 2,5 – 3,0 kg.

  • Ser Słowiański nie mniej niż 22 % tłuszczu blok 2,2 – 2,6 kg.

  • Mleko odtłuszczone – nie więcej niż 1,25 % tłuszczu.

Wszystkie produkty mleczarskie powstają w ściśle kontrolowanych warunkach z naturalnego mleka krowiego oraz zgodnie ze wszystkimi normami. Spółdzielnia dba o to, aby mleko stosowane w przetwórstwie pochodziło od lokalnych producentów, dzięki czemu zachowuje ono najwyższą świeżość i jakość.

Firma poza przetwórstwem mleka zajmuje się także wieloma innymi gałęziami biznesu oraz prowadzi hurtownię nabiałowo-spożywczą, w której przedsiębiorca może zaopatrzyć się w produkty pochodzące od lokalnych producentów oraz wyroby własne OSM Pajęczno. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Pajęcznie zaprasza do zakupów zarówno firmy, instytucje jak i odbiorców indywidualnych. 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz