Artykuł sponsorowany

Jakie rodzaje soli kuchennej oferuje Przedsiębiorstwo Produkcyjne Gaster?

Jakie rodzaje soli kuchennej oferuje Przedsiębiorstwo Produkcyjne Gaster?

Sól kuchenna, w mniejszej lub większej ilości, znajduje się w niemal każdym domu. Stanowi dodatek do potraw poprawiający ich smak i wydobywający ze składników intensywny kolor. Co ciekawe, można ją wykorzystać do czyszczenia przypalonych naczyń. Przedsiębiorstwo Produkcyjne Gaster zajmuje się produkcją i dystrybucją soli. Warto dowiedzieć się, jakie odmiany tego artykułu spożywczego są dostępne w jego ofercie.

Doświadczenie w produkcji soli

Przedsiębiorstwo Produkcyjne Gaster, prowadzone przez Waldemara Glapiaka, powstało w 1990 roku. Jego siedziba znajduje się w Dębowej Łęce w województwie lubuskim. Oferuje sól spożywczą zawierającą chlorek sodu niezbędny do prawidłowej pracy ludzkiego organizmu. Firma może pochwalić się dużym doświadczeniem w wydobywaniu i przygotowywaniu tej przyprawy. Dzięki temu ma w asortymencie kilka wersji wykorzystywanych w kuchniach. Pierwszą jest sól warzona jodowana poza chlorkiem zawierająca jodan potasu. Pierwszym krokiem do jej pozyskania jest wprowadzenie wody do złoża. Powstaje solanka, którą fachowcy pobierają a następnie odparowują. Wtedy dochodzi do krystalizacji i dodania wspomnianego już jodanu.

Sprzedaż soli kuchennej

W firmie Gaster od 2005 roku działa Zintegrowany System Zarządzania Jakością. Zatem klienci mają stały dostęp do znakomitych produktów kuchennych. Kolejnym z nich jest sól kamienna jodowana przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Warto wiedzieć, że ta wersja:

  • jest wydobywana w postaci bloków, kamieni lub brył,

  • zawiera chlorek sodu i jodan potasu,

  • nie jest modyfikowana genetycznie,

  • nie zwiera alergenów.

Przedstawiana, kruszona oraz mielona przyprawa zawiera mikroelementy i świetnie rozpuszcza się w wodzie. To samo dotyczy soli kamiennej bez dodatku jodu stworzonej do przygotowywania przetworów domowych. Obie mogą być klarowne lub naturalnie lekko zabarwione na czerwono, brązowo albo niebiesko.

Kuchenna oferta Przedsiębiorstwa Produkcyjnego Gaster nie kończy się na wymienionych artykułach. Do wyboru jest jeszcze jeden. To specjalna sól warzona i skrystalizowana sprzedawana w 1,5 kilogramowych wiaderkach. Więcej na jej temat mówi przedstawiciel producenta:

- Wytwarzamy warzoną sól w płatkach przybierających kształt piramidek. Ta wersja zawiera chlorek sodu w ilości nie mniejszej niż 99,8%. Zazwyczaj jest stosowana w restauracjach. Kelnerzy podają ją w miseczkach a klienci samodzielnie doprawiają potrawy.

Naturalnie przyprawy w płatkach można używać w domach. Wystarczy tylko skorzystać z oferty lubuskiej firmy produkującej sól. Jakość jej wyrobów zawsze utrzymuje się na najwyższym poziomie.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz