Artykuł sponsorowany

Jakich surowców potrzebują piekarnie i cukiernie?

Jakich surowców potrzebują piekarnie i cukiernie?

Wytworzenie smacznego, aromatycznego pieczywa lub ciasta wymaga zastosowania odpowiednich surowców. Składniki, dzięki którym produkty spożywcze tego typu są atrakcyjne dla klientów, muszą pochodzić ze sprawdzonego źródła. Renomowane firmy zajmujące się ich produkcją oferują piekarniom i cukierniom wiele rozmaitych surowców podstawowych, ale też specjalne mieszanki, nabiał, tłuszcze i nie tylko.

Niezbędne składniki

Do produkcji różnego rodzaju wyrobów piekarniczych czy cukierniczych niezbędne są podstawowe surowce. Należy do nich m.in. cukier, bez którego trudno wyobrazić sobie smak poszczególnych produktów, szczególnie tych wykonywanych przez cukiernie. Większość wytwarzanych rodzajów pieczywa wymaga też odpowiednich drożdży, dzięki którym dochodzi m.in. do spulchniania ciasta. Tego typu surowce można znaleźć w ofercie renomowanej firmy Bartex, której szeroki asortyment obejmuje również mąkę pszenną czy żytnią, ale także jaja, kakao, karmel czy rozmaite skrobie – kukurydziane, pszenne, ziemniaczane. Do niezbędnych składników zaliczyć można z pewnością też otręby owsiane, pszenne lub żytnie. Wykorzystywane w piekarnictwie i cukiernictwie jako podstawowe surowce specjalne pomady czy proszki do pieczenia pozwalają na wykonanie wyrobów o odpowiednim smaku, aromacie i wyglądzie. Właściwa jakość wytwarzanych produktów jest bowiem kluczowa do piekarni czy cukierni – w tym celu stosują one też specjalistyczne mieszanki oraz szereg innych składników. Co jeszcze oferują firmy zajmujące się sprzedażą artykułów do produkcji piekarniczej oraz cukierniczej?

Mieszanki piekarnicze i cukiernicze

Wytworzenie poszczególnych wyrobów przez cukiernię czy piekarnię jest znacznie prostsze dzięki zastosowaniu specjalnych mieszanek. To gotowe już połączenia konkretnych składników, co pozwala na znaczne skrócenie procesu produkcji. W ofercie renomowanych firm dostępne są mieszanki umożliwiające wykonanie chleba azteckiego, cesarskiego, ziołowego czy zawierającego niski poziom glutenu. Pieczywo typu fitness czy specjalne bułeczki orkiszowe bądź szkockie to wyjątkowe produkty, których włączenie do oferty piekarni z pewnością pozwoli zyskać wielu nowych klientów. Z kolei cukiernie dzięki specjalistycznym mieszankom mogą zająć się wykonywaniem różnego rodzaju babek czy ciast. Klasyczne brownie, miodownik, ciasta orzechowe, orkiszowo-słonecznikowe, śmietankowe, pomarańczowe lub nawet piernikowe – każdy typ może być wytworzony w krótkim czasie dzięki zastosowaniu mieszanek cukierniczych. Warto wiedzieć, że w ofercie zakładów zajmujących się sprzedażą produktów dla cukiernictwa i piekarnictwa znaleźć można także nabiał, tłuszcze, margaryny, czekolady, polewy, kremy, marmolady czy nadzienia. To właśnie dzięki tym składnikom wykonać można wyjątkowe produkty, które z pewnością trafią w gust klientów piekarni czy cukierni.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz