Artykuł sponsorowany

Co warto wiedzieć o ofercie skupu oleju gastronomicznego i posmażalniczego prowadzonego przez firmę Eko-Life Polska Łukasz Piętowski?

Co warto wiedzieć o ofercie skupu oleju gastronomicznego i posmażalniczego prowadzonego przez firmę Eko-Life Polska Łukasz Piętowski?

Najwygodniejszym i najbardziej ekologicznym sposobem na pozbycie się zużytego oleju gastronomicznego i posmażalniczego jest jego utylizacja. W tym celu należy skorzystać z usług profesjonalnej firmy, takiej jak Eko-Life Polska Łukasz Piętowski, która prowadzi skup oleju i gwarantuje swoim klientom prawidłowe przetwarzanie odpadów. Sprawdź, dlaczego olej gastronomiczny powinien być utylizowany oraz co warto wiedzieć o ofercie firmy Eko-Life Polska.

Dlaczego zużyty olej gastronomiczny należy utylizować?

Zużyty olej jest odpadem obecnym niemal w każdym lokalu gastronomicznym – w luksusowych restauracjach, barach fast food, piekarniach czy smażalniach ryb. Zazwyczaj są to bardzo duże ilości, a nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że wytwórca odpadu, w tym przypadku właściciel lub zarządca lokalu gastronomicznego, zobowiązany jest do zadbania o jego bezpieczną utylizację. Dlatego warto podjąć współpracę z firmą prowadzącą skup oleju gastronomicznego i posmażalniczego, która w dalszych etapach zajmie się jego oczyszczaniem z fosfolipidów, białek i węglowodanów w celu uzyskania innych substancji. Olej, który już nie może zostać wykorzystany w branży gastronomicznej, swoje zastosowanie znajdzie jako dodatek do Biopaliwa, które ma pozytywny wpływ na jakość powietrza. Właśnie dlatego należy utylizować zużyty olej gastronomiczny – jest to zgodne z prawem, ekologiczne, a do tego użyteczne dla innych branż.

Jak działa skup oleju gastronomicznego?

Pierwszym krokiem ku utylizacji oleju jest wybór odpowiedniej firmy, której pracownicy w umówionym terminie przyjadą i odbiorą zużyty olej. O dalszych etapach procesu opowiada specjalista, który od lat pracuje w firmie Eko-Life Polska Łukasz Piętowski z siedzibą w Kielcach:

Zużyty olej odbieramy w specjalnych beczkach i wystawiamy dla przedstawiciela lokalu Oświadczenie dotyczące przekazania odpadu, które stanowi dowód na to, że transakcja odbyła się zgodnie z wymogami prawa. Często utylizacja kojarzy się ludziom ze spalaniem, które przecież byłoby szkodliwe dla środowiska. Spokojnie – utylizacja oznacza proces mający na celu uzdatnienie odpadów do ich ponownego wykorzystania.

Korzystanie z usług skupu zużytego oleju gastronomicznego i posmażalniczego jest najlepszym rozwiązaniem dla przedstawicieli lokali gastronomicznych. Wszystko odbywa się zgodnie z przepisami, jest opłacalne i ekologiczne!

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz