System HACCP ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Opiera się na szczegółowej analizie zagrożeń i wyznaczaniu na jej podstawie krytycznych punktów kontrolnych. Producenci żywności są...
Szeroko pojęty przemysł spożywczy i gastronomiczny musi szczególnie dbać o higieniczne warunki. Żywność musi być bezpieczna zarówno dla osób, które mają z nią styczność np. w procesie produkcji, ale...
HACCP to w rozwinięciu System Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych. Odnosi się on do bezpieczeństwa sanitarnego żywności, zapewniając odpowiednie procedury eliminujące zagrożenia...
System HACCP to System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, który jest głównym narzędziem do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Dzięki niemu postępowanie zgodnie z wszystkimi normami...
Wiele państw Unii Europejskiej, pragnie, by produkowana żywność spełniała wymogi BHP, czyli charakteryzowała się najwyższą jakością, a przede wszystkim była bezpieczna do spożycia dla człowieka. Z...
Artykuły żywnościowe zajmują szczególną pozycję na rynku. Są niezbędne w codziennym funkcjonowaniu, ale jednocześnie bardzo podatne na uszkodzenia i zanieczyszczenia, co z kolei może być szkodliwe...
System HACCP to model zarządzania i metoda, która ma na celu zapewnić bezpieczeństwo żywności. HACCP opiera się na zapobieganiu zagrożeniom, które mogą wystąpić na każdym etapie procesu produkcyjnego...
System HACCP to standard dedykowany dla branży gastronomicznej, a także spożywczej, dotyczący między innymi kwestii bezpieczeństwa sanitarnego. Stosować go muszą restauracje, bary, czy też...
Systemy GMP i GHP to systemy odpowiednio Dobrej Praktyki produkcyjnej oraz Dobrej Praktyki Higienicznej. Są one pierwszym krokiem do wdrożenia Systemu Analizy Kontroli i Krytycznych Punktów Kontroli...
Restrykcyjne normy krajowe i unijne wymagają od każdego właściciela budynku wdrożenia sprawnych systemów bezpieczeństwa – między innymi ochrony przeciwpożarowej. Podobne obowiązki mają szkoły,...
Boi się ich wiele kobiet, obrzydzają mężczyzn i dzieci. Roznoszą bród, choroby i nieprzyjemny zapach. A pojawiają się znikąd w nieoczekiwanym momencie. Mowa o szkodnikach takich jak szczury, myszy,...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów