11 artykułów dla: system haccp

  • Co zawiera dokumentacja HACCP opracowywana przez ekspertów z firmy Wetkap?

    Co zawiera dokumentacja HACCP opracowywana przez ekspertów z firmy Wetkap?

    System HACCP ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Opiera się na szczegółowej analizie zagrożeń i wyznaczaniu na jej podstawie krytycznych punktów kontrolnych. Producenci żywności są...

  • Zadbaj o bezpieczeństwo żywności z firmą Salud Y Seguridad En La Trabaja Bhp

    Zadbaj o bezpieczeństwo żywności z firmą Salud Y Seguridad En La Trabaja Bhp

    Szeroko pojęty przemysł spożywczy i gastronomiczny musi szczególnie dbać o higieniczne warunki. Żywność musi być bezpieczna zarówno dla osób, które mają z nią styczność np. w procesie produkcji, ale...

  • Czym jest system HACCP i jak należy wdrożyć jego założenia?

    Czym jest system HACCP i jak należy wdrożyć jego założenia?

    HACCP to w rozwinięciu System Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych. Odnosi się on do bezpieczeństwa sanitarnego żywności, zapewniając odpowiednie procedury eliminujące zagrożenia...

  • Na czym polega system HACCP?

    Na czym polega system HACCP?

    System HACCP to System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, który jest głównym narzędziem do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Dzięki niemu postępowanie zgodnie z wszystkimi normami...

  • Na czym polega HACCP i kogo obowiązuje?

    Na czym polega HACCP i kogo obowiązuje?

    Wiele państw Unii Europejskiej, pragnie, by produkowana żywność spełniała wymogi BHP, czyli charakteryzowała się najwyższą jakością, a przede wszystkim była bezpieczna do spożycia dla człowieka. Z...

  • Czym jest system HACCP?

    Czym jest system HACCP?

    Artykuły żywnościowe zajmują szczególną pozycję na rynku. Są niezbędne w codziennym funkcjonowaniu, ale jednocześnie bardzo podatne na uszkodzenia i zanieczyszczenia, co z kolei może być szkodliwe...

  • Charakterystyka systemu HACCP?

    Charakterystyka systemu HACCP?

    System HACCP to model zarządzania i metoda, która ma na celu zapewnić bezpieczeństwo żywności. HACCP opiera się na zapobieganiu zagrożeniom, które mogą wystąpić na każdym etapie procesu produkcyjnego...

  • Czym jest system HACCP i jak go wdrożyć?

    Czym jest system HACCP i jak go wdrożyć?

    System HACCP to standard dedykowany dla branży gastronomicznej, a także spożywczej, dotyczący między innymi kwestii bezpieczeństwa sanitarnego. Stosować go muszą restauracje, bary, czy też...

  • Jaki zakres obejmują systemy GMP i GHP?

    Jaki zakres obejmują systemy GMP i GHP?

    Systemy GMP i GHP to systemy odpowiednio Dobrej Praktyki produkcyjnej oraz Dobrej Praktyki Higienicznej. Są one pierwszym krokiem do wdrożenia Systemu Analizy Kontroli i Krytycznych Punktów Kontroli...

  • Bezpieczeństwo w instytucjach i środowiskach pracowniczych

    Bezpieczeństwo w instytucjach i środowiskach pracowniczych

    Restrykcyjne normy krajowe i unijne wymagają od każdego właściciela budynku wdrożenia sprawnych systemów bezpieczeństwa – między innymi ochrony przeciwpożarowej. Podobne obowiązki mają szkoły,...

  • Szkodniki atakują! Jak pozbyć się nieproszonych gości?

    Szkodniki atakują! Jak pozbyć się nieproszonych gości?

    Boi się ich wiele kobiet, obrzydzają mężczyzn i dzieci. Roznoszą bród, choroby i nieprzyjemny zapach. A pojawiają się znikąd w nieoczekiwanym momencie. Mowa o szkodnikach takich jak szczury, myszy,...

Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów

Dołącz do katalogów firm
Wróć na początek strony