Do wyrobu swoich nalewek firma wykorzystuje jedynie starannie wyselekcjonowane owoce pochodzące z małych gospodarstw, a także ekologiczne surowce pozyskiwane z lasów i łąk na terenie całej Polski. Na początkowym etapie nalewki dojrzewają w słońcu, by następnie udać się na kilkuletnie leżakowanie w ciemnej i chłodniej piwnicy. Do sprzedaży trafiają w jedynie w krótkich seriach. Cały proces wyrobu jest przeprowadzany ręcznie.
Firma oferuje okresowo
ponad 30 gatunków nalewek, które rozlewane są do butelek o pojemności:
- 100 ml,
- 200 ml,
- 350 ml,
- 700 ml.
Dostępne są również w
eleganckich zestawach, w tym ekskluzywnych pudełkach kartonowych i drewnianych.
Nalewki Staropolskie zyskały uznanie konsumentów i ekspertów kulinarnych. Niektóre ich gatunki oznaczone są certyfikatami Slow Food, godłem Teraz polska, certyfikatem
Kulinarne Dziedzictwo Mazowsza. 9 z nich zostało wpisanych na Listę Polskich Produktów Tradycyjnych rekomendowanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Zakupić je można w wybranych sklepach oraz restauracjach na terenie całego kraju.
Więcej informacji dostępnych jest na stronie internetowej.