Gluten jest białkiem zapasowym występującym w niektórych gatunkach zbóż. Wiele osób cierpi na nietolerancję tego składnika i musi unikać go w swojej diecie. Objawem celiakii są problemy trawienne,...
Wyroby cukiernicze, do których zaliczamy batony, ciasteczka, jak i różnego rodzaju ciasta, chętnie spożywają dzieci i dorośli. Niestety w zdecydowanej większości wypieków cukierniczych dominuje biały...
Często, słysząc o przejściu na dietę bezglutenową, myślimy, że to niemożliwe. Jak się żywić, jeśli nie można zjeść chleba, makaron ryżowy jest bez smaku, a naleśników na mące kukurydzianej nie da się...
Celiakia jest chorobą trzewną. Wiąże się z trwałą glutenozależną enteropatią jelita cienkiego. Specjaliści określają ją jako autoimmunologiczną chorobę o podłożu genetycznym, która charakteryzuje się...
Alergia może być sporym problemem, który skutecznie uniemożliwia normalne, codzienne funkcjonowanie. Poszczególne uczulenia doprowadzają do pojawienia się obfitego kataru, kaszlu, łzawienia czy nawet...
Wiele osób rezygnuje z glutenu ze względów zdrowotnych. Niestety niektórzy wyłączają gluten z jadłospisu bez wcześniejszego zgłębienia wiedzy na ten temat. Dużym błędem jest stosowanie diety...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów