Artykuł sponsorowany

Pożegnaj się z problemem gryzoni i insektów w restauracji z firmą AndLu

Pożegnaj się z problemem gryzoni i insektów w restauracji z firmą AndLu

Restauracja to lokale, w których regularnie powinien być prowadzony monitoring DDD pokazujący ewentualną aktywność gryzoni i owadów. Wszystko po to, aby zapewnić swoim klientom możliwość spożywania bezpiecznego posiłku, w których przygotowaniu pośrednio nie brały udziału gryzonie lub insekty. Firma AndLu proponuje swoim klientom takie rozwiązanie, a w razie wystąpienia szkodnika przeprowadzi zabieg dezynsekcji lub deratyzacji.

Po czym poznać obecność gryzoni w restauracji?

Gryzonie takie jak myszy, szczury są zwierzętami, które boją się kontaktu z człowiekiem, dlatego też na początku ciężko jest zauważyć ich obecność. Jeśli jednak chwilę po zgaszeniu światła słychać szuranie czy też przemieszczanie się małego stworzenia po podłodze, trzeba zacząć podejrzewać obecność intruza. Najbardziej rzucającym się w oczy znakiem, który świadczy o obecności gryzoni w restauracji, są odchody. Jeśli właściciel lokalu podejrzewa, że na zapleczu lub w kuchni, zalęgły się uciążliwe ssaki z rodziny myszowatych, najlepiej jest sprawdzić wszelkie zakamarki i kryjówki, w których można natknąć się zarówno na jego ślady bytowania, jak i na samego gryzonia.

Jak ustrzec się przed gryzoniami i insektami w restauracji?

Z uwagi na ogromną ilość jedzenia, która każdego dnia przewija się przez restauracyjną kuchnię, wielu właścicieli lokali gastronomicznych i kawiarni skarży się na to, że problem nawraca jakiś czas po wizycie specjalistów, którzy przeprowadzili dezynsekcję lub deratyzację.  Winni nie są tu jednak fachowcy lub słabe działanie środków, które zostały użyte – niestety, taka jest po prostu specyfika lokali gastronomicznych. W związku z tym warto zdecydować się na monitoring DDD, który jest przeprowadzany zgodnie z wcześniej ułożonym planem pracy. Harmonogram jest dostosowany nie tylko do potrzeb klientów, ale również do specyfiki obiektu.

Na czym polega monitoring DDD?

Monitoring DDD to nic innego jak wprowadzenie programu ochrony i zwalczania szkodników w danym obiekcie. Jego opracowaniem zajmują się specjaliści, którzy mają doświadczenie zarówno w usuwaniu gryzoni oraz insektów, jak i w zabezpieczaniu obiektów przed ich pojawieniem się w lokalu gastronomicznym. Jak podkreśla ekspert z firmy AndLu:

Dzięki temu kontrolujemy stan sanitarny i higieniczny restauracji czy innego obiektu, a jeśli wystąpi sytuacja, w której zagrożenie szkodnikami będzie wysokie, na bieżąco możemy podejmować niezbędne działania.

Specjaliści z  Opola już od prawie czterdziestu lat zajmują się kompleksowym zabezpieczaniem obiektów, ale również ich bieżącym monitorowaniem. Dzięki monitoringowi DDD właściciel lokalu może spełnić normy sanitarne i wszystkie wymagania dotyczące zabezpieczenia żywności. Postępowanie profilaktyczne daje spokój przedsiębiorcy, który może być pewien, że specjaliści zadziałają na dużo przed tym, zanim w jego kawiarni, restauracji, cukierni czy barze pojawią się szkodniki.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz