Prowadzenie lokalu gastronomicznego nieodłącznie powiązane jest z dbaniem o pyszne i ciekawe dania w karcie, nienaganny wygląd sali, ale przede wszystkim z umiejętnym doborem towarów, z których...
Kluczem do sukcesu działalności gastronomicznej są doskonałej jakości produkty, z których powstają wyroby. Niezależnie od tego, czy są to ciasta, drożdżówki, lody, czy wyszukane desery, dobre...
Gastronomia w Polsce wciąż się rozwija i powstaje wiele lokali serwujących smaczne posiłki. Fast foody, restauracje czy bary mają różnorodne menu. Możliwe jest przy tym zamawianie potraw na miejscu...
Świat opakowań dla branży spożywczej jest olbrzymi. Wśród wielu różnych pudełek i kartoników szczególnie wyróżniają się jednak wyroby wykonane z materiałów ekologicznych. Takie opakowania oferuje...
Prowadzisz własny biznes gastronomiczny, jesteś właścicielem hotelu, a może dopiero myślisz o uruchomieniu małej kawiarni w swoim mieście? Mówi się, że uczymy się przez całe życie, a czasem dobra...
Prowadzenie lokalu gastronomicznego to nie lada wyzwanie. Właściciel restauracji musi zadbać o wiele kwestii, związanych z ,między innymi, zatrudnieniem wykwalifikowanych pracowników czy ułożeniem...
Produkty spożywcze głęboko mrożone zdobywają w Polsce coraz większy udział w zaopatrzeniu gastronomii i pomimo obaw sceptyków, zyskują również uznanie i zaufanie konsumentów indywidualnych. Udział...
Saturatory kojarzą nam się przede wszystkim z okresem lat 70 i 80, kiedy to wodę sodową można było nabyć za niewielką opłatą na każdym rogu. Dziś popularność tych urządzeń, ale też pokrewnych ze...
W domowych kuchniach, wykorzystujemy najczęściej od jednego do trzech rodzajów mąki. W przemyśle piekarniczym, cukierniczym, czy też w szeroko pojętej branży gastronomicznej, zastosowanie tego...
Prowadzisz własną restaurację i zależy Ci na produktach najwyższej jakości? Chcesz, żeby asortyment był zawsze świeży i docierał do lokalu na czas? A może jesteś właścicielem masarni i szukasz firmy,...
Masz za mało klientów? Podpowiadamy, jak ich zdobyć!