Kiełbasy, boczek, wędlina – lady mięsne uginają się pod ciężarem różnorodnych specjałów. Produkcja przemysłowa na ogromną skalę niestety, ale zużywa bardzo dużo szkodliwych składników. Alternatywą są...
W świecie przemysłowej produkcji żywności coraz trudniej znaleźć produkty, które łączą w sobie tradycję, jakość i autentyczny smak. Firma Smak Tradycji postawiła sobie za cel przywrócenie tych...
Wędzenie to proces, w trakcie którego mięso oraz jego przetwory wystawione są na działanie dymu wędzarniczego. Składa się z obróbki cieplnej, równomiernie zmieniającej stan wilgotności produktu, oraz...
Na rynku wędliniarskim i masarskim możemy obserwować od wielu lat zwrot konsumentów ku wędlinom wyrabianym w tradycyjny sposób. Są nie tylko smaczniejsze, lecz przede wszystkim zdrowsze, gdyż nie...
Mięsne dodatki do sałatek, kanapek lub innych dań, są nadal częstym elementem diety Polaków. Niestety, dobre wędliny są w obecnych czasach niemalże towarem luksusowym. W sklepach królują głównie...
Trudno wyobrazić sobie polski grill bez kaszanki. Jest to bowiem często wybierany produkt na letni posiłek na zewnątrz, zaraz po kiełbasie. I choć opinie o kaszance są różne, to zdecydowanie warto...
Wędliny są podstawą menu większości z nas. Bez nich nie sposób przygotować kanapek i wyobrazić sobie stołu podczas świąt czy rodzinnej uroczystości. Kupując wędliny warto jednak zadbać o wybór...
Obecnie wyroby mięsne można kupić w supermarkecie, a także w lokalnych sklepikach. Robiąc zakupy, łatwo zasugerować się ceną produktu bądź chwytliwą nazwą. Przy czym, nie zwraca się uwagi na to, czy...
Gminne Spółdzielnie Samopomocy Chłopskiej zazwyczaj są znane z produkcji wyśmienitych wyrobów regionalnych. Są to miejsca zrzeszające lokalnych rolników oraz producentów. Gminna Spółdzielnia...
Wyroby grillowe cieszą się w naszym kraju dużym powodzeniem. Dlatego, że samo grillowanie jest bardzo popularne. Nie jest to, bowiem tylko sposób przyrządzania potraw. To też forma spędzania wolnego...
Supermarkety Wiarus-Bis w Mazańcowicach i Brennej to miejsca, w których zawsze znaleźć można świeże pieczywo, mięso wędliny, sery oraz owoce, warzywa, napoje i produkty bezglutenowe. Amatorów...
Bez względu na to, czy prowadzimy firmę wędliniarską, czy wytwarzamy kiełbasy i wędliny na użytek rodziny, potrzebujemy do tego procesu nie tylko wysokiej jakości surowca, ale także przypraw i...
Zakład Przetwórstwa Mięsnego WIFIRMA Michała Pałgana już od prawie dziesięciu lat produkuje wysokiej klasy wyroby wędliniarskie, które można zaliczyć zarówno do niebywale smacznych, jak i ...
Wyroby z dziczyzny od zawsze stanowiły podstawowy i wartościowy element naszej diety. I chociaż z czasem, ze względu na wygodę, zaczęto wybierać wieprzowinę, wołowinę czy drób z hodowli...
Jednym z podstawowych wyrobów, wykorzystywanych w branży gastronomicznej jest kiełbasa. Jej produkcja wymaga wysokogatunkowego mięsa oraz wielu innych składników, na przykład jelit naturalnych. Firma...
Polska i jej regionalna różnorodność mają wiele do zaoferowania zarówno miejscowym, jak i turystom. Jednym z największych skarbów tego kraju jest doskonałe jedzenie. Na szczególną uwagę zasługują...
Świadomość społeczeństwa w zakresie wybierania zdrowej żywności oraz ekologicznych rozwiązań rośnie. Konsumenci stawiają na produkty pozbawione konserwantów i hormonów. Dlaczego warto sięgnąć po...
To jakiej jakości trafiają produkty na nasz talerz, po części zależy od wyboru podczas zakupów. Natomiast na to, co jemy w restauracjach, nie mamy już tak dużego wpływu. Cenione sobie lokale i firmy...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów