Odpowiednio ususzone grzyby nadają zupom, pierogom, czy też potrawom z kapustą szeregu niepowtarzalnych właściwości odżywczych, jak i znakomitego smaku. Oczywiście, aby móc z nich korzystać, najpierw...
Torf i podłoża torfowe mają ogromne znaczenie dla polskiego ogrodnictwa i rolnictwa. Bogate w składniki odżywcze, zdolne do utrzymania wilgotności oraz odpowiedniej struktury gleby, torfowe podłoża...
Pieczarki są jednymi z najbardziej cenionych i lubianych grzybów. Można z nich przyrządzić bardzo wiele różnorodnych dań, począwszy od zupy pieczarkowej, poprzez sosy, różnego rodzaju farsze, a...
zjeść smaczny posiłek, to świetnie trafiłeś! W tym artykule dowiesz się więcej o ofercie sprawdzonej Restauracji Prowent Bistro w Kórniku, która serwuje klasyczne dania kuchni polskiej, wyborną pizzę...
Pieczarki muszą być wysokiej jakości, żeby miały odpowiedni smak. Pieczarkarnia Wierzbno oferuje ekologiczne produkty, wykorzystując w uprawie biologiczną i naturalną ochronę roślin. Klienci mogą...
Jeżeli należysz do grona osób odwiedzających Jarocin i szukających lokalu, do którego można udać się wraz z rodziną czy znajomionymi, aby zjeść coś pysznego, to świetnie trafiłeś! W tym artykule...
Hodowla pieczarek jest dosyć ciekawym procesem, bowiem odbywa się w nieco innych warunkach niż na przykład produkcja warzyw. Specyficzne parametry powietrza, gleby oraz oświetlenia powodują, że...
Zakup owoców i warzyw w hurtowni pozwala na dokładne zrewidencjonowanie pochodzenia produktu oraz jego klasy. Świeże warzywa i owoce to podstawowy asortyment firm z branży hotelarskich,...
Często bywają jednym z kluczowych składników farszów do naleśników, pierogów, krokietów, choć goszczą również w innych daniach, a także w zupach – pieczarki, bo o nich właśnie mowa, na stale wpisały...
Pieczarki należą do najbardziej popularnych grzybów uprawnych na świecie. Są wykorzystywane na co dzień do przygotowania różnorodnych potraw, jednak wiele osób nie zdaje sobie sprawy z ich...
Pyszne i ekologiczne grzyby suszone to nieodzowna część kolacji wigilijnej. Nie może ich zabraknąć w domach, a co za tym idzie na sklepowych półkach. Dlatego tak ważne jest przed okresem świątecznym,...
Suszone grzyby od lat istnieją w polskiej kuchni. Mogą być zarówno głównym składnikiem dania, jak i dodatkiem nadającym intensywnego aromatu. Ponadto proces, który nazywamy właśnie suszeniem, jest...
Wielu z nas jesień niezmiennie kojarzy się z grzybobraniem! Na pewno są pośród nas prawdziwi wielbiciele zbierania grzybów, ale i też tacy, którzy zbierać grzybów nie lubią, choć chętnie je jedzą....
Zgodnie z zasadami żywienia, zdrowa i zbilansowana dieta powinna być bogata w owoce i warzywa, które znakomicie poprawiają funkcjonowanie organizmu. To właśnie one wzmacniają naszą odporność, chronią...
Bezwartościowe pieczarki? Bzdura - już dawno udowodniono, że te najpopularniejsze grzyby są bogate w witaminy z grupy B, a także związki bioaktywne, takie jak lektyny i tyrozynazy. Warto więc...
Pieczarki! Zachwytem reagowali hobbici – bohaterowie książek J.R.R. Tolkiena – na białe, bulwiaste grzyby. Były przedmiotem hobbickiej czci i uwielbienia. Albo niektórzy z nas są potomkami tego...
Grzyby są na polskim stole od bardzo dawna i uświetniają zarówno dania mięsne jak i wegetariańskie. Wśród nich znajdują się te najbardziej dostępne i najpopularniejsze, czyli – pieczarki. Można je...
Produkcja pieczarek to proces złożony i wymagający stworzenia odpowiednich warunków do rozwoju tego typu grzybów. Zastosowanie ekologicznych rozwiązań technologicznych nie tylko zapewnia optymalne...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów