Jedną z największych zalet mięsa jest zawarte w nim źródło białka, które przyswaja się lepiej niż jego roślinne odpowiedniki. Oprócz tego, jest ono bogate w składniki mineralne, takie jak np.:...
Obecnie oferta mięsa dostępnego na polskim rynku jest bardzo rozbudowana. Klienci mogą wybierać spośród szynek, kiełbas oraz innych przetworów. Wybór wysokiej jakości mięsa nie jest jednak łatwy,...
Restauracja serwująca potrawy kuchni polskiej to lokal, który warto regularnie odwiedzać. Tradycyjne smaki i wyjątkowe aromaty klasycznych dań stanowią doskonałą propozycję dla wszystkich wielbicieli...
Mięso wieprzowe pochodzące ze sztuk ważących około 100 kg, o jasnoróżowym kolorze oraz białym, jędrnym tłuszczu, jest najsmaczniejsze. Zawsze jednak musi być zdrowe i świeże, czyli takie, jakie...
Działasz w branży spożywczej i szukasz sprawdzonego dostawcy wędlin z wieprzowiny, kiełbasy białej surowej, salcesonu lub szybki tradycyjnej? Chcesz poszerzyć swoją ofertę o ręcznie robione kabanosy...
Jesteś świadomym konsumentem, który zwraca uwagę na jakość produktów spożywczych? Chciałbyś odżywiać się zdrowo i mieć pewność, że wybrane przez Ciebie mięso jest wolne od chemii i szkodliwych...
Jako właściciel punktu gastronomicznego z kebabem doskonale zdajesz sobie sprawę, że Polacy kochają tę turecką potrawę. Jej najważniejszym składnikiem jest mięso, które powinno być świeże, soczyste,...
Wyroby masarskie i wędliniarskie są dostępne w sklepach osiedlowych, jak i w dużych marketach. Warto wybierać stoiska mięsne, gdzie jakość i świeżość produktów jest lepsza. A jeśli mają Państwo...
Każdy właściciel masarni, zakładów mięsnych czy wędzarni potrzebuje artykułów masarskich. Jeżeli poszukujesz sprawdzonego dystrybutora tego typu produktów, to koniecznie powinieneś zapoznać się...
Od dłuższego czasu masz kłopoty z pamięcią, wypadają Ci włosy, a Twoja skóra jest blada i wysuszona? W takiej sytuacji konieczne będzie wykonanie podstawowych badań i sprawdzenie, czy nie towarzyszy...
Mięso wieprzowe i wołowe oraz drób (przede wszystkim mięso kurze), to wyroby które niewątpliwie zdominowały współczesny rynek spożywczych produktów tego typu. Nie należy jednak zapominać, że w...
Wędlina to wyposażenie lodówki każdego Polaka. Nie wyobrażasz sobie bez niej kanapki? Najbardziej lubisz tą swojską, wytwarzaną własnoręcznie? Nie musisz się już męczyć! Zakład Przetwórstwa Mięsnego...
Policzki wieprzowe są cenionym na świecie przysmakiem. Można je przygotowywać na wiele tradycyjnych oraz nowoczesnych sposobów. Mięso jest delikatne i miękkie, a dodatek smakowitych sosów i warzyw...
Profilaktyka zdrowotna psów jest bardzo ważna. Dotyczy ona okresowego odrobaczania, szczepień ochronnych, zabezpieczeń przeciwpchelnych i przeciwkleszczowych, a także blokad hormonalnych przy...
Stek to nie tylko jedna z najbardziej rozpoznawalnych, ale także najsmaczniejszych potraw. Danie to – choć niezwykle trudne w należytym przygotowaniu – cieszy się ogromną popularnością na całym...
Na jakość mięsa wpływa dziesiątki czynników. Ważny jest gatunek kury, wieprza czy też krowy, sposób hodowli i odżywiania zwierząt, a także sam sposób przeprowadzania uboju. To właśnie jakość pracy...
Smak i wartości odżywcze mięsa na kebab nie tylko zależą od restauracji, która przyrządza turecką tradycyjną potrawę np. w wersji polskiej. Ważne są procesy produkcji mięsa, w tym jego selekcja oraz...
Zakłady przetwórstwa mięsa to punkty, z którymi współpracuje wiele firm – m.in. lokale gastronomiczne, ale nie tylko. Można w nich nabyć mięso precyzyjnie poporcjowane, co ułatwia późniejszą sprzedaż...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów