Orkisz to jedno z najstarszych uprawianych zbóż na świecie. W ostatnich latach zyskał popularność wśród osób dbających o zdrową i zrównoważoną dietę. Jego wyjątkowe właściwości sprawiają, że może być...
Prowadzenie piekarni to nie tylko pasja i umiejętność wypieku pysznego pieczywa, ale również odpowiednie zaopatrzenie, które pozwoli na tworzenie wysokiej jakości produktów. Właściwe surowce i...
Makaron to nie tylko włoski przysmak, ale także nieodłączny element polskiej kuchni. Cieszy się dużym uznaniem i jest obecny na wielu stołach, nie tylko podczas niedzielnego obiadu. Jednym z...
Zdrowe i pyszne pieczywo stanowi podstawę diety wielu osób. W dobie coraz większej uwagi zwracanej na jakość produktów spożywczych, kluczowe znaczenie ma dobór odpowiedniej mąki. Młynomag, to...
Wysokiej jakości sita młynarskie są niezbędnym elementem procesu produkcji mąki. Ich zadaniem jest przesiewanie i separacja różnych frakcji produktów sypkich, takich jak mąka, zbóż czy innych...
Firma Sit-Pol to wiodący producent sit z drewna i drobnej siatki. W ich ofercie znajduje się szeroki wybór produktów, w tym sita z drutów ocynkowanych i nierdzewnych do ręcznego przesiewania, sita...
W podróżach kulinarnych najbardziej lubimy poznawać nowe smaki, niecodzienne dla nas połączenia składników i przypraw, odmiany naszych tradycyjnych potraw. Szukamy nowości, ale również tradycji....
Przygotowanie potraw z tradycyjnej kuchni polskiej zazwyczaj bywa czasochłonne. Jednak ich smak jest wart poświęcenia i stale znajduje uznanie wielu osób. Na szczęście restauracje takie jak np....
Nieważne czy jesteś kucharzem, klientem indywidualnym, czy też właścicielem zakładu przetwórstwa żywności, mogłeś już mieć styczność z konfekcjonowanymi sypkimi produktami spożywczymi od firmy Edo....
Mąka jest najważniejszym składnikiem większości wypieków. To właśnie od niej często zależy jakość gotowego wyrobu. Chodzi tu nie tylko o jej typ, ale też sposób postępowania z mąką. Wiele przepisów...
Polepszenie stanu zdrowia poprzez wdrożenie do diety naturalnych produktów to doskonałe rozwiązanie, które z pewnością pomoże w odzyskaniu pełnej sprawności. Warto zainteresować się m.in. herbatkami...
Na rynku znajdziemy przeróżne rodzaje i typy mąk, które różnią się od siebie wieloma właściwościami. Smak i konsystencja wykonanych z nich dań zależy od właściwego wyboru. W tym artykule dowiemy się,...
Mąka to bez dwóch zdań jeden z najczęściej używanych artykułów spożywczych. Występuje ona w wielu odmianach, dzięki czemu umożliwia tworzenie wypieków o zdywersyfikowanym charakterze. Jeśli...
Święta Hildegarda z Bingen żyła w latach 1098-1179. Była benedyktyńską mniszką, reformatorką Kościoła, autorką wielu prac z zakresu teologii, ziołolecznictwa, medycyny i przyrodoznawstwa. Jadłospis...
Windy osobowe, szczególnie w wielokondygnacyjnych budynkach mieszkalnych pełnią ważną rolę, ułatwiając codzienne życie wszystkim użytkownikom. Pozwalają bez najmniejszego wysiłku znaleźć się pod...
Zaparzacz mąki ma za zadanie podgrzanie mieszaniny mąki oraz wody do wyznaczonej temperatury, określanej mianem temperatury kleikowania skrobi. Dzięki takiemu przygotowaniu ciasta uzyskuje się lepszy...
Pieczywo to podstawowy składnik diety większości Polaków. Dorosła osoba spożywa średnio 80 gramów chleba dziennie, czyli dwie średniej wielkości kromki. Większość z nas nie potrafi wyobrazić sobie...
Często, słysząc o przejściu na dietę bezglutenową, myślimy, że to niemożliwe. Jak się żywić, jeśli nie można zjeść chleba, makaron ryżowy jest bez smaku, a naleśników na mące kukurydzianej nie da się...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów