Firma Wetkap Jacek Dybaś Doradztwo Techniczne specjalizuje się w opracowywaniu dokumentacji GHP/HACCP dla przedsiębiorstw z branży spożywczej. Zespół doświadczonych specjalistów oferuje swoim...
Odzież ochronna może kojarzyć się nam z mało estetycznymi kostiumami, które wielu z nas jest zmuszone nosić w różnego typu branżach, nie tylko związanych z przemysłem, ale także pracą w gastronomii...
System HACCP ma na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Opiera się na szczegółowej analizie zagrożeń i wyznaczaniu na jej podstawie krytycznych punktów kontrolnych. Producenci żywności są...
Każda działalność związana z żywnością musi być przeprowadzana w warunkach czystości i bezpieczeństwa. Dokumentacja GHP ma na celu zapewnienie, że zakłady produkcyjne i lokale gastronomiczne oraz...
Szeroko pojęty przemysł spożywczy i gastronomiczny musi szczególnie dbać o higieniczne warunki. Żywność musi być bezpieczna zarówno dla osób, które mają z nią styczność np. w procesie produkcji, ale...
Apteczka jest istotnym elementem wyposażenia każdego budynku, a także pojazdu. Nigdy nie wiadomo, kiedy i jaki wypadek może przydarzyć się nam lub ludziom wokół nas, dlatego pod ręką zawsze warto...
Zboże to jeden z tych produktów, który towarzyszy nam od stuleci i z każdą kolejną epoką odkrywamy jego nowe zalety i wpływ na nasz organizm. Ma szczególne zastosowanie w branży spożywczej, ale i...
Higiena jest niezwykle ważna w produkcji żywności. Najistotniejszy aspekt to czyszczenie i dezynfekowanie wszystkich sprzętów, które mają kontakt z żywnością. W lokalach muszą znajdować się również...
Na polskim rynku dostępne są obecnie zróżnicowane rozwiązania w zakresie nowoczesnych instalacji dla domów oraz biznesu, takie jak: systemy teletechniczne, kontroli dostępu, rejestratory czasu pracy...
Firmy z branży gastronomicznej oraz przetwórstwa spożywczego są zobowiązane do przestrzegania bardzo restrykcyjnych norm sanitarnych, które zawarte są w systemach GHP (Dobre Praktyki Higieniczne), a...
Czyszczenie powierzchni za pomocą pary suchej i mokrej jest bardzo skuteczne. Nie tylko w ten sposób można pozbyć się bardzo silnych zabrudzeń, ale także można liczyć na wysoki stopień...
Ozonowanie to nowoczesna metoda dezynfekowania pomieszczeń, która świetnie radzi sobie z bakteriami, wirusami oraz grzybami. Ozon, czyli trójatomowa cząsteczka tlenu radzi sobie nawet z wirusem...
Współcześnie w sklepach niczego nie brakuje i wybór produktów jest bardzo duży. W lodówkach możemy znaleźć wędliny, które zachęcają nas swoim apetycznym wyglądem oraz cenami. Jednak nie każda z nich...
HACCP to w rozwinięciu System Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych. Odnosi się on do bezpieczeństwa sanitarnego żywności, zapewniając odpowiednie procedury eliminujące zagrożenia...
System HACCP to System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, który jest głównym narzędziem do zarządzania bezpieczeństwem żywności. Dzięki niemu postępowanie zgodnie z wszystkimi normami...
Wiele państw Unii Europejskiej, pragnie, by produkowana żywność spełniała wymogi BHP, czyli charakteryzowała się najwyższą jakością, a przede wszystkim była bezpieczna do spożycia dla człowieka. Z...
Artykuły żywnościowe zajmują szczególną pozycję na rynku. Są niezbędne w codziennym funkcjonowaniu, ale jednocześnie bardzo podatne na uszkodzenia i zanieczyszczenia, co z kolei może być szkodliwe...
System HACCP to model zarządzania i metoda, która ma na celu zapewnić bezpieczeństwo żywności. HACCP opiera się na zapobieganiu zagrożeniom, które mogą wystąpić na każdym etapie procesu produkcyjnego...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów