25 wyników dla: gastronomia

  • Zalety korzystania z saturatorów do wody gazowanej

    Zalety korzystania z saturatorów do wody gazowanej

    Saturatory kojarzą nam się przede wszystkim z okresem lat 70 i 80, kiedy to wodę sodową można było nabyć za niewielką opłatą na każdym rogu. Dziś popularność tych urządzeń, ale też pokrewnych ze...

  • Kuchnia w plenerze? W Emdisk znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz

    Kuchnia w plenerze? W Emdisk znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz

    Lato to okres wielu plenerowych imprez, które zawsze wiążą się także z odpowiednio zaplanowaną strefą gastronomiczną. Jedzenie przygotowane w plenerze może być naprawdę pyszne, pod warunkiem, że...

  • Piec konwekcyjno-parowy - jaki wybrać?

    Piec konwekcyjno-parowy - jaki wybrać?

    Prowadzenie działalności gastronomicznej nie jest prostym zadaniem. Jeżeli dopiero stawiamy swoje pierwsze kroki w tej branży i nie wiemy jaki piec konwekcyjno-parowy wybrać do kuchni w naszej...

  • Jakie opakowania wybrać do małej gastronomii?

    Jakie opakowania wybrać do małej gastronomii?

    Jeśli posiadasz małą gastronomię i zastanawiasz się jak podwyższyć jej standard, dobrym rozwiązaniem może być pakowanie potraw na wynos w sposób profesjonalny. Klienci z pewnością docenią ten ukłon w...

  • Punkt gastronomiczny od kuchni – wyposażenie to podstawa

    Punkt gastronomiczny od kuchni – wyposażenie to podstawa

    Lokal gastronomiczny to działalność, na którą najchętniej decydują się młodzi przedsiębiorcy. Jest to jednocześnie jedna z dynamiczniej rozwijających się branż na rynku. Na powodzenie i sukces w...

  • Okapy dla gastronomii

    Okapy dla gastronomii

    Okap jest bardzo przydatny w zwykłej domowej kuchni, a co dopiero mówić o profesjonalnych pomieszczeniach i istnych kulinarnych pracowniach, w których stale gotuje się na dużą skalę! Okap do użytku...

  • Wyposażenie kuchni w małej gastronomii

    Wyposażenie kuchni w małej gastronomii

    Otwierając lokal restauracyjny lub barowy, zazwyczaj największą uwagę poświęcamy wystrojowi wnętrza, w którym będą przebywać goście. To pierwsze, z czym będą mieli kontakt, więc ważne, aby już samo...

  • Wysokiej jakości jednorazowe opakowania do gastronomii, jak i klientów indywidualnych

    Wysokiej jakości jednorazowe opakowania do gastronomii, jak i klientów indywidualnych

    W gastronomii każdego dnia przydają się opakowania jednorazowe. Naczynia jednorazowe stosujemy również w domach. Szczególnie sprawdzają się te papierowe, z uwagi na dobro środowiska. O ile w...

  • Przydatne komponenty do gastronomii

    Przydatne komponenty do gastronomii

    Jeżeli właśnie otworzyłeś własną działalność, jaką jest restauracja, kawiarnia, bar lub cukiernia, z pewnością potrzebujesz zakupić sprzęt gastronomiczny oraz wyposażyć kuchnię w przydatne komponenty...

  • Urządzenia fiskalne - oferta dla gastronomii

    Urządzenia fiskalne - oferta dla gastronomii

    Sektor gastronomii to gałąź biznesu, która wymaga szczegółowego planowania działań. Także w zakresie wyboru odpowiedniego urządzenia i oprogramowania fiskalnego. Warto zwrócić uwagę na szereg...

  • Do czego wykorzystuje się opakowania kartonowe?

    Do czego wykorzystuje się opakowania kartonowe?

    Rosnącą popularnością na rynku opakowań cieszy się tektura, czyli wyrób papierniczy o odpowiedniej gramaturze. Kartony wykorzystywane są przez niemal każdą gałąź gospodarki i mają bardzo wiele...

  • Czym charakteryzują się okapy przemysłowe?

    Czym charakteryzują się okapy przemysłowe?

    Okap to urządzenie bardzo przydatne nawet w niewielkiej domowej kuchni, a w gastronomii – niezbędne. Okapy przemysłowe to zaawansowane urządzenia o dużej wydajności, które znacznie ułatwiają pracę i...

  • Specjalistyczna odzież ochronna do różnych prac

    Specjalistyczna odzież ochronna do różnych prac

    Wykonywanie poszczególnych zadań na stanowisku pracy nierzadko wiąże się z możliwością wystąpienia zabrudzeń trudnych do usunięcia lub kontaktu z brudzącymi substancjami. W tym celu pracowników warto...

  • Przezorny zawsze… wyposażony

    Przezorny zawsze… wyposażony

    Aby zapewnić możliwie najwyższy poziom bezpieczeństwa dla pracowników firmy czy zakładu produkcyjnego, należy postawić przede wszystkim na szkolenia, które będą uzmysławiać skalę codziennych...

  • Charakterystyka odzieży gastronomicznej

    Charakterystyka odzieży gastronomicznej

    Do noszenia specjalnej odzieży roboczej zobowiązanych jest wiele grup zawodowych. Wszystko uzależnione jest od specyfiki wykonywanej pracy. Jedną z branż, w której obowiązkowe jest noszenie...

  • Wagi i urządzenia fiskalne w ofercie firmy TanieKasyWagi.pl

    Wagi i urządzenia fiskalne w ofercie firmy TanieKasyWagi.pl

    Każda firma, niezależnie od wielkości, zajmująca się świadczeniem różnego rodzaju usług albo sprzedażą towarów musi mieć na wyposażeniu przede wszystkim kasy fiskalne. W dobie komputeryzacji dobrze,...

  • Dlaczego meble ze stali nierdzewnej nadają się do gastronomii?

    Dlaczego meble ze stali nierdzewnej nadają się do gastronomii?

    Osoby prowadzące lokale gastronomiczne doskonale zdają sobie sprawę z tego, czym powinno charakteryzować się wyposażenie profesjonalnej kuchni. Muszą to być elementy przede wszystkim trwałe, ale...

  • Fartuchy ochronne – czy trzeba je stosować?

    Fartuchy ochronne – czy trzeba je stosować?

    Odzież ochronna jest wymagana m.in. w szpitalach, laboratoriach i gastronomii. Charakterystyczny strój od razu informuje nas o tym, do kogo należy zwrócić się po pomoc. Z jakich innych powodów...

  • 1
  • 2
Wróć na początek strony