29 wyników dla: gastronomia

  • Zalety korzystania z saturatorów do wody gazowanej

    Zalety korzystania z saturatorów do wody gazowanej

    Saturatory kojarzą nam się przede wszystkim z okresem lat 70 i 80, kiedy to wodę sodową można było nabyć za niewielką opłatą na każdym rogu. Dziś popularność tych urządzeń, ale też pokrewnych ze...

  • Piec konwekcyjno-parowy - jaki wybrać?

    Piec konwekcyjno-parowy - jaki wybrać?

    Prowadzenie działalności gastronomicznej nie jest prostym zadaniem. Jeżeli dopiero stawiamy swoje pierwsze kroki w tej branży i nie wiemy jaki piec konwekcyjno-parowy wybrać do kuchni w naszej...

  • Jakie opakowania wybrać do małej gastronomii?

    Jakie opakowania wybrać do małej gastronomii?

    Jeśli posiadasz małą gastronomię i zastanawiasz się jak podwyższyć jej standard, dobrym rozwiązaniem może być pakowanie potraw na wynos w sposób profesjonalny. Klienci z pewnością docenią ten ukłon w...

  • Punkt gastronomiczny od kuchni – wyposażenie to podstawa

    Punkt gastronomiczny od kuchni – wyposażenie to podstawa

    Lokal gastronomiczny to działalność, na którą najchętniej decydują się młodzi przedsiębiorcy. Jest to jednocześnie jedna z dynamiczniej rozwijających się branż na rynku. Na powodzenie i sukces w...

  • Okapy dla gastronomii

    Okapy dla gastronomii

    Okap jest bardzo przydatny w zwykłej domowej kuchni, a co dopiero mówić o profesjonalnych pomieszczeniach i istnych kulinarnych pracowniach, w których stale gotuje się na dużą skalę! Okap do użytku...

  • Wyposażenie kuchni w małej gastronomii

    Wyposażenie kuchni w małej gastronomii

    Otwierając lokal restauracyjny lub barowy, zazwyczaj największą uwagę poświęcamy wystrojowi wnętrza, w którym będą przebywać goście. To pierwsze, z czym będą mieli kontakt, więc ważne, aby już samo...

  • Wysokiej jakości jednorazowe opakowania do gastronomii, jak i klientów indywidualnych

    Wysokiej jakości jednorazowe opakowania do gastronomii, jak i klientów indywidualnych

    W gastronomii każdego dnia przydają się opakowania jednorazowe. Naczynia jednorazowe stosujemy również w domach. Szczególnie sprawdzają się te papierowe, z uwagi na dobro środowiska. O ile w...

  • Przydatne komponenty do gastronomii

    Przydatne komponenty do gastronomii

    Jeżeli właśnie otworzyłeś własną działalność, jaką jest restauracja, kawiarnia, bar lub cukiernia, z pewnością potrzebujesz zakupić sprzęt gastronomiczny oraz wyposażyć kuchnię w przydatne komponenty...

  • Urządzenia fiskalne - oferta dla gastronomii

    Urządzenia fiskalne - oferta dla gastronomii

    Sektor gastronomii to gałąź biznesu, która wymaga szczegółowego planowania działań. Także w zakresie wyboru odpowiedniego urządzenia i oprogramowania fiskalnego. Warto zwrócić uwagę na szereg...

  • Do czego wykorzystuje się opakowania kartonowe?

    Do czego wykorzystuje się opakowania kartonowe?

    Rosnącą popularnością na rynku opakowań cieszy się tektura, czyli wyrób papierniczy o odpowiedniej gramaturze. Kartony wykorzystywane są przez niemal każdą gałąź gospodarki i mają bardzo wiele...

  • Jaką zmywarkę kupić do małej restauracji?

    Jaką zmywarkę kupić do małej restauracji?

    Zmywarka to jedno z najbardziej przydatnych urządzeń w lokalach gastronomicznych. Każde dnia poświęca się masę czasu na ręczne mycie naczyń, dlatego posiadanie zmywarki to nie tylko wygoda, ale...

  • Czym charakteryzują się okapy przemysłowe?

    Czym charakteryzują się okapy przemysłowe?

    Okap to urządzenie bardzo przydatne nawet w niewielkiej domowej kuchni, a w gastronomii – niezbędne. Okapy przemysłowe to zaawansowane urządzenia o dużej wydajności, które znacznie ułatwiają pracę i...

  • Postaw na biodegradowalne opakowania!

    Postaw na biodegradowalne opakowania!

    W dzisiejszych czasach wiele mówi się o zmianach klimatycznych. Nieprawidłowe składowanie odpadów mocno się do nich przyczynia, a jednorazowe opakowania do żywności i napojów na wynos z pewnością...

  • Czy warto kupić formierkę wyrobów kulinarnych?

    Czy warto kupić formierkę wyrobów kulinarnych?

    Najcenniejszą walutą dla współczesnego człowieka jest czas. Zwłaszcza w przypadku zakładów produkcyjnych oraz firm gastronomicznych, gdzie każda minuta jest na wagę złota. Przygotowywanie wyrobów...

  • Specjalistyczna odzież ochronna do różnych prac

    Specjalistyczna odzież ochronna do różnych prac

    Wykonywanie poszczególnych zadań na stanowisku pracy nierzadko wiąże się z możliwością wystąpienia zabrudzeń trudnych do usunięcia lub kontaktu z brudzącymi substancjami. W tym celu pracowników warto...

  • Jak wybrać meble do gastronomii?

    Jak wybrać meble do gastronomii?

    W każdym lokalu gastronomicznym oprócz zapewnienia estetycznego wyposażenia sali, trzeba zaopatrzyć także zaplecze o odpowiednie, funkcjonalne meble zwane gastronomicznymi. W poniższym artykule...

  • Czy opakowania jednorazowe nadają się do wszystkich produktów?

    Czy opakowania jednorazowe nadają się do wszystkich produktów?

    Nie ma takiego biznesu i takiej branży, w której nie będzie trzeba zabezpieczyć w odpowiedni sposób produktów. Czy jednak zawsze wszystkie opakowania będą skuteczne? Czy obecnie opakowania...

  • Przezorny zawsze… wyposażony

    Przezorny zawsze… wyposażony

    Aby zapewnić możliwie najwyższy poziom bezpieczeństwa dla pracowników firmy czy zakładu produkcyjnego, należy postawić przede wszystkim na szkolenia, które będą uzmysławiać skalę codziennych...

  • 1
  • 2
Wróć na początek strony