Informacje branżowe

Artykuły w kategorii: Gastronomia

  • Trzy potrawy kuchni ukraińskiej, których koniecznie musisz spróbować

    Trzy potrawy kuchni ukraińskiej, których koniecznie musisz spróbować

    Kuchnia ukraińska dla wielu Polaków wciąż pozostaje nieodkryta. Tymczasem jej bogactwo i prostota zachwyci każdego smakosza. Jest sporo do nadrobienia – od czego zacząć? Przedstawiamy trzy potrawy z ukraińskiego menu,...

  • Restauracja jako wizytówka dobrego hotelu

    Restauracja jako wizytówka dobrego hotelu

    Co można uznać za wizytówkę hotelu? Czy jest to recepcja, pokój, a może restauracja? Wbrew pozorom warto zwrócić na nią uwagę, zwłaszcza jeżeli jest usytuowana niedaleko wejścia, ponieważ nawet po krótkim w niej pobycie...

  • Jak smakuje Ukraina?

    Jak smakuje Ukraina?

    Kuchnia ukraińska powstała z mieszanki różnych wpływów – między innymi polskich, tureckich i rosyjskich – oraz z doskonałych plonów niezwykle płodnych pól uprawnych charakterystycznych dla tej części Europy. Może się...

  • Charakterystyka idealnego mleka dla baristów

    Charakterystyka idealnego mleka dla baristów

    Trudno wyobrazić sobie lepsze połączenie niż kawa i mleko – wśród miłośników kawy bardzo duże jest grono osób, które nie wyobrażają sobie jej bez dodatku mleka. Ale nie każde mleko równie dobrze nada się do kawy. Wśród...

  • Rodzaje okapów gastronomicznych i przemysłowych

    Rodzaje okapów gastronomicznych i przemysłowych

    W lokalach gastronomicznych i halach przemysłowych wymagane są profesjonalne urządzenia wentylacyjne. Dobrej jakości okapy nie tylko wentylują, ale i oczyszczają powietrze. Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów okapów...

  • Pizza z różnych zakątków świata i nie tylko...

    Pizza z różnych zakątków świata i nie tylko...

    Klasyczna pizza kojarzy się nam z okrągłym, pachnącym plackiem z dodatkami, wywodzącym się ze słonecznej Italii. Jednak podobne potrawy powstawały na całym świecie już w czasach starożytnych. Porównywalnie smakują,...

  • Zalety korzystania z usług cateringowych

    Zalety korzystania z usług cateringowych

    Cateringiem nazywamy najogólniej mówiąc usługi związane z przygotowywaniem jedzenia na daną okoliczność – wesele, spotkania firmowe, gale, ale nie tylko. Coraz powszechniejsze jest zlecanie przygotowania posiłków w...

  • Niedoceniane dania regeneracyjne

    Niedoceniane dania regeneracyjne

    Zgodnie z przepisami Kodeksu pracy pracodawcy zatrudniający pracowników wykonujących pracę fizyczną w szczególnie trudnych warunkach, zobowiązani są zapewnić swoim podwładnym posiłki regeneracyjne o ustalonej przez...

Wróć na początek strony