Informacje branżowe

Artykuły w kategorii: Gastronomia

  • Kuchnia regionalna Podlasia

    Kuchnia regionalna Podlasia

    Wakacje oraz urlopy sprzyjają wyjazdom. Część osób wybiera się za granicę, a część zostanie w kraju, aby odkryć nieznane atrakcje turystyczne oraz zasmakować się w kuchni regionalnej. My zapraszamy w podróż do Podlasia,...

  • Obiady jak w domu bez gotowania

    Obiady jak w domu bez gotowania

    Codzienne gotowanie wymaga sporo czasu. Nie każdy może sobie na to pozwolić. Wiele osób sądzi jednak, że domowa kuchnia to jedyny sposób na zdrowe i smaczne posiłki. Co zrobić w takiej sytuacji? Warto poszukać dobrej,...

  • Celebruj rocznicę! Romantyczny wieczór w restauracji

    Celebruj rocznicę! Romantyczny wieczór w restauracji

    Na początku randki odbywają się regularnie – co tydzień wybieracie się do kina i restauracji, by celebrować Waszą miłość i spędzić wspólnie czas. Wraz z upływem lat przybywa jednak obowiązków – opieka nad dziećmi,...

  • Charakterystyka kuchni staropolskiej

    Charakterystyka kuchni staropolskiej

    Jedzenie stanowi ważną część naszego życia. Aby żyć, musimy jeść – nigdy odwrotnie. Powinniśmy też jeść dobrze, ale co to znaczy? Dla każdego dobra kuchnia jest synonimem innych potraw. Wiele osób, szczególnie mężczyzn,...

  • Rodzaje dodatków do restauracji

    Rodzaje dodatków do restauracji

    O sukcesie restauracji może zadecydować wiele szczegółów. Choć w każdej z nich główną rolę grają podawane tam dania, to pewne elementy, takie jak wystrój i dekoracyjne dodatki, w znacznym stopniu wpływają na opinię...

  • Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?

    Jak zorganizować udane przyjęcie firmowe?

    Coraz więcej firm decyduje się na organizację spotkań dla pracowników, które mają na celu integrację oraz wzmocnienie więzi zarówno między kolegami z zespołu, jak i z miejscem pracy. Co zrobić, żeby przyjęcie firmowe...

  • Sushi jako elegancki poczęstunek na spotkanie biznesowe

    Sushi jako elegancki poczęstunek na spotkanie biznesowe

    Sushi to potrawa od wieków przygotowywana w Japonii. W Polsce również cieszy się coraz większą popularnością, nie tylko podczas wieczornych wyjść, ale również – jako poczęstunek na spotkanie biznesowe. Nie musimy wcale...

  • Charakterystyka kuchni polskiej

    Charakterystyka kuchni polskiej

    Żyjemy w pięknych dla smakoszy czasach. Dostępność wielu (nawet egzotycznych) produktów spożywczych, wysoki poziom globalizacji, zdolność szefów kuchni do adaptowania korzystnych trendów – wszystko to sprawia, że...

Wróć na początek strony