Artykuł sponsorowany

Grillowane kiełbaski przez cały rok

Grillowane kiełbaski przez cały rok

Sezon grillowy nie musi się kończyć jesienią. Prawdziwi miłośnicy potraw z rusztu mogą się nimi cieszyć przez cały rok. Wystarczy kominek i proste, innowacyjne rozwiązanie.

Bogactwo potraw z rusztu

Dania z grilla charakteryzują się wyjątkowym smakiem. Zwykle ich przygotowanie nie wymaga wiele pracy i to prawdopodobnie właśnie dzięki tej prostocie kuchnia z rusztu cieszy się taką popularnością wśród Polaków. Wspólne grillowanie to w wielu domach już prawdziwa tradycja. W wiosenne i letnie wieczory rodziny i przyjaciele spotykają się, żeby razem cieszyć się smakowitym posiłkiem. Najprostszym, smacznym daniem z grilla są zwyczajne kiełbaski. Świetnie komponują się z pieczywem, musztardą i sałatkami ze świeżych warzyw. Na grillu chętnie przyrządzamy także karkówkę, kaszankę oraz boczek. Wśród bardziej wyszukanych potraw z rusztu doskonale sprawdzają się ryby – łosoś z odrobiną limonki i bazylii albo pstrąg pieczony w całości zadowolą nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. W związku z niesłabnącą popularnością grillowania, coraz częściej w menu pojawiają się też mniej oczywiste dania – wiele osób z powodzeniem przyrządza na ruszcie warzywa. Szczególnie dobrze smakują przygotowane w ten sposób szparagi, bakłażany i cukinie.

Kapryśna aura

Wadą potraw z grilla jest to, że w większości przypadków przygotowuje się je tylko przy ładnej pogodzie. Po pierwsze – sezon grillowy w Polsce trwa zaledwie kilka miesięcy. Po drugie – nawet w wiosenne i letnie wieczory udane przyjęcie przy potrawach z rusztu może zepsuć nagłe oberwanie chmury. Smakosze takich dań muszą więc często dostosowywać się do kaprysów aury. Jest to uciążliwe, zwłaszcza kiedy planujemy większą rodzinną uroczystość z potrawami z grilla w roli głównego dania. Nagłe załamanie pogody w każdej chwili może zepsuć nam wieczór. Na szczęście jest na to sposób.

Potrawy z grilla przez cały rok

Z wyjątkowego zamiłowania do smaku grillowanych potraw powstał produkt, pozwalający się nimi cieszyć także w zimowe wieczory. Wkład grillowy do kominka to rozwiązanie, z którego można korzystać przez cały rok – kiedy za oknem mróz albo w chwili, kiedy nagle po prostu pogorszyła się pogoda. Wystarczy zwyczajnie rozpalić w kominku, a następnie wstawić do niego przygotowany wcześniej wkład. W sprzedaży tego typu produktów specjalizuje się firma PHU Na Topie Paulina Juszczyk. Na stronie internetowej firmy można nawet znaleźć szczegółową instrukcję wideo, pokazującą krok po kroku, jak przygotować grill we własnym salonie. W ofercie firmy znaleźć można też aluminiowe tacki, które uchronią kominek przed zachlapaniem tłuszczem wyciekającym z pieczonego mięsa. Dzięki temu można spokojnie urządzić sobie grill we własnym domu, nie zważając na porę roku.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz