Artykuł sponsorowany

Z jakiego gospodarstwa pozyskiwać kiszonki?

Z jakiego gospodarstwa pozyskiwać kiszonki?

Pozyskanie wysokiej jakości produktów spożywczych to w dzisiejszych czasach nie lada wyzwanie. Klienci końcowi zwracają coraz większą uwagę na to, skąd pochodzi kupowane przez nich jedzenie lub jak jest ono przetwarzane. Nie bez znaczenia są także warunki panujące na gospodarstwie, z którego pochodzą kupowane warzywa. Popularne w naszym kraju ogórki i kapusta kiszona nie są w tym przypadku żadnym wyjątkiem. Prowadząc hurtownię mającą na celu pozyskanie tego typu towaru, musimy ostrożnie wybierać podmiot, z którym rozpoczniemy współpracę.

Zamówienia B2B ogórków i kapusty kiszonej

Kiszonki to samo zdrowie – wiedziały o tym już nasze babcie, wiedzą to także studenci. Kapusta i ogórki kiszone są ostatnio po prostu modne. Doceniamy przede wszystkim ich wyjątkowy smak, ale także korzystny wpływ na zdrowie, procesy trawienia oraz pracę całego organizmu. Klienci końcowi są jednak coraz bardziej wymagający i nie zadowoli ich produkt pochodzący z niepewnego, nieznanego źródła. Wpływa to na zapotrzebowanie sklepów i stoisk z warzywami, które muszą elastycznie dopasowywać się do sytuacji rynkowej. Prowadząc hurtownię i pozyskując kiszonki, stajemy zatem przed bardzo trudnym zadaniem. Musimy współpracować wyłącznie z rzetelnymi gospodarstwami rolno‐warzywnymi, takimi jak gospodarstwo Tefra, działające w miejscowości Swojczany na południu Polski. Gmina Charsznica, w której leży owa miejscowość, nie bez powodu nazywana jest „kapuścianą stolicą Polski”. Profesjonalizm gospodarstwa Tefra rozpoznamy od razu. Wyróżnia się ono przede wszystkim podejściem do jakości – własne uprawy wszystkich surowców, z których powstają oferowane przez Tefrę produkty, to podstawa. Zamawiając tutaj hurtowe ilości ogórków i kapusty kiszonej w modelu B2B możemy znacząco zwiększyć naszą konkurencyjność. Mamy wówczas pewność, że oferowane przez nas produkty pochodzą ze sprawdzonego, rzetelnego źródła.

Co składa się na kiszonki dobrej jakości?

Wszystko zaczyna się już w trakcie uprawy – stosowane nawozy, pestycydy i inne środki muszą być dostosowane nie tylko do wymogów prawnych, ale także ekologicznych. Następnie zachodzi produkcja – jeżeli została przeprowadzona na miejscu, z użyciem świeżych warzyw i przypraw, bez niepotrzebnych przestojów, to jakość kapusty i ogórków kiszonych będzie wyższa. Ostatnim, nie mniej ważnym etapem jest pakowanie i transport. W gospodarstwie Tefra wszystkie produkty pakowane są w woreczki próżniowe, przez co zachowane zostają wszystkie ich walory smakowe i wartości odżywcze. Do naszej hurtowni trafiają zatem zawsze świeże, najlepszej jakości produkty.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz