Artykuł sponsorowany

W co zapakować produkty warzywne do wymagającego Klienta? Sprawdź zalety ekologicznych skrzynek z kartonu

W co zapakować produkty warzywne do wymagającego Klienta? Sprawdź zalety ekologicznych skrzynek z kartonu

Funkcją każdego opakowania jest ułatwienie przenoszenia towaru, jego magazynowania i wysyłania do punktów sprzedaży. Dzięki opakowaniom towar jest również chroniony przed nie zawsze pozytywnymi wpływami środowiska. Opakowanie – przez odpowiednie nadruki i naklejki – może również pełnić funkcję informacyjną i reklamową. Estetycznie zapakowane i zachęcająco podpisane opakowania mogą też pomagać promocji znaku producenta.

W co najlepiej pakować owoce i warzywa?

 Dziś każdy kupujący wybiera estetyczne rozwiązania, które jednocześnie chronią towar przed uszkodzeniem i zabrudzeniem. Każdy produkt zapakowany jednostkowo powinien być przesyłany w większych opakowaniach zbiorczych. Ich charakter zależy od indywidualnych potrzeb klientów. Estetyczne i zdrowe opakowania, produkowane przez firmy, takie jak Wok-Kartony, mogą być użyte nie tylko jako wygodny środek do transportu i chwilowego przechowywania, ale również jako tace i małe palety ekspozycyjne.

Skrzynki na owoce i warzywa są tak zaprojektowane, aby tego przechowywane produkty były prawidłowo transportowane i eksponowane. Gruby karton czy tektura cały czas oddychają, nie narażając towaru na szybkie zepsucie. W niektórych skrzynkach na owoce znajdują się otwory, żeby jeszcze bardziej usprawnić cyrkulację powietrza. W wielu modelach skrzynek na owoce czy warzywa zaprojektowano specjalne otwory, służące za uchwyty skrzynki. Takie rozwiązanie zdecydowanie usprawnia transport i układanie w obrębie magazynów, a także podczas końcowego etapu – sprzedaży w sklepie.

Warzywa i owoce umieszczone w otwartej skrzynce z grubego kartonu, pozwalają klientom w sklepie na komfortowe zakupy bez obawy o zabrudzenie rąk czy brak wyboru. Klient może wybrać towar taki, jaki mu odpowiada – bez konieczności przerzucania kilogramów owoców czy warzyw.

Zdrowie i ekologia

Opakowania i skrzynki kartonowe, w które pakuje się owoce i warzywa są w pełni ekologiczne, co bezpośrednio przekłada się na jakość umieszczonych w nich produktów. Robione są z papieru, który na początku ma postać włóknistej masy celulozowej lub drewnianej. Karton w procesie produkcji może być dodatkowo wzmacniany przez domieszkę lnu, kredy, bawełny albo skrobi ziemniaczanej. Wszystkie te komponenty mają pochodzenie naturalne i jednocześnie dodają papierowi trwałości.

 Zaletą skrzynek z kartonu z domieszkami drewna, jest to, że nie są one drogie. W procesie ich produkcji środowisko nie zostaje zanieczyszczone. Karton rozkłada się o wiele szybciej niż opakowania z tworzyw sztucznych, a drewno jest materiałem odnawialnym.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz