Artykuł sponsorowany

Restauracja bez szkodników – jak to zrobić?

Restauracja bez szkodników – jak to zrobić?

W miejscu, w którym jest przygotowywane i spożywane jedzenie powinna panować bezwzględna czystość i higiena. Niestety, wszędzie tam, gdzie jest łatwy dostęp do żywności – w domowej kuchni, sklepie spożywczym czy restauracji – mogą pojawić się niechciani goście w postaci karaluchów, myszy, szczurów i innych szkodników. Jak sobie z nimi radzić?

Niebezpieczne szkodniki

Szkodniki roznoszą poważne choroby, niszczą zapasy i są zwyczajnie niebezpieczne. Ich obecność w domowej kuchni, a tym bardziej w profesjonalnej restauracji jest niedopuszczalna. Niestety, szczury, karaluchy i inni nieproszeni goście najczęściej pojawiają się tam, gdzie mają łatwy dostęp do pożywienia. Zjadają resztki, zanieczyszczają pomieszczenia i rozprzestrzeniają poważne choroby, zostawiając wszędzie swoje odchody i wydzieliny.

Jak się ich pozbyć?

Sposoby na pozbycie się szkodników są trzy – dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja. Każdy z nich jest przeznaczony dla innego typu nieoproszonych gości. Dezynsekcja sprawdzi się w walce z pasożytami, takimi jak prusaki, karaluchy, komary, mrówki czy rybiki. Dzięki niej można też pobyć się gniazda os czy szerszeni. Deratyzacja inaczej nazywana jest odszczurzaniem. To niezawodny sposób na uciążliwe gryzonie. Nowoczesne metody deratyzacji pozwalają szybko i skutecznie pozbyć się myszy, nornic i kretów. Dezynfekcja ma natomiast na celu zminimalizowanie ryzyka zarażenia się chorobami roznoszonymi przez szkodniki. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie obawiamy się niebezpiecznych drobnoustrojów.

Specjaliści od szkodników

Jeśli obawiamy się, że w naszym domu lub restauracji pojawiły się szkodniki, musimy działać szybko. Ich obecność naraża nasze zdrowie, a brak reakcji może spowodować, że karaluchy czy myszy szybko się rozprzestrzenią. W takiej sytuacji najlepiej zadzwonić po fachowców. Tylko to da nam stuprocentową gwarancję szybkiego i skutecznego załatwienia sprawy. Dezmark to profesjonalna firma zwalczająca szkodniki na trenie Wrocławia i województwa dolnośląskiego. Jej pracownicy wiedzą, jak szybko pozbyć się prusaków, karaluchów, szczurów i innych uciążliwych „gości”. Przedsiębiorstwo ma ogromne doświadczenie – dezynfekcją, dezynsekcją i deratyzacją zajmuje się od 1991 roku. Szybko, skutecznie i bez problemów potrafi pozbyć się karaluchów czy szczurów z biur, magazynów oraz budynków użyteczności publicznej. Przedsiębiorstwo posiada wszystkie niezbędne pozwolenia umożliwiające kompleksową walkę ze szkodnikami.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz