Artykuł sponsorowany

Powidła śliwkowe od firmy Runoland - smak lata przez cały rok

Powidła śliwkowe od firmy Runoland - smak lata przez cały rok

Są takie smaki, których się nie zapomina. Tak też jest z wyjątkowymi powidłami śliwkowymi, które często kojarzymy z beztroskich lat dzieciństwa. Przygotowywane przez kilka dni przez nasze mamy czy babcie uchodziły za wielki rarytas, stanowiąc doskonały dodatek do pieczywa bądź ciasta. Kulinarne wspomnienia można bez trudu przywołać, korzystając z oferty firmy Runoland specjalizującej się w produkcji żywności ekologicznej. Wytwarza ona także powidła śliwkowe pobijające podniebienia tysięcy konsumentów.

Najlepsze powidła śliwkowe na rynku

Ekologiczna żywność szturmem zdobyła całe rzesze zwolenników. Nic w tym jednak dziwnego, gdyż pozbawione chemii produkty nie tylko są znacznie zdrowsze, ale też gwarantują niebywałe doznania smakowe. Nie inaczej jest w przypadku przetworów owocowych, w tym powideł śliwkowych, które produkowane przez firmę Runoland regularnie wygrywają prestiżowe plebiscyty. Jak podkreśla przedstawiciel tego cenionego przedsiębiorstwa:

Powidła w odróżnieniu od dżemów i konfitur posiadają większą zawartość owoców, które zagęszcza się poprzez odpowiednią obróbkę termiczną. Chociaż można je wykonać z wiśni, czereśni lub moreli, zdecydowanie najczęściej ich bazę stanowią śliwki węgierki. Jako jeden z liderów w ekologicznym przetwórstwie spożywczym, pozyskujemy je z upraw, na których przez co najmniej 3 lata nie stosowano żadnych oprysków. Starannie wyselekcjonowane produkty przechodzą jeszcze  dodatkową kontrolę przez jednostkę certyfikującą. Dzięki temu nasze wyroby spełniają rygorystyczne wymogi, dostarczając wyjątkowych doznań smakowych.

Powidła jak za dawnych lat

Samodzielne przygotowanie powideł śliwkowych wymaga nie tylko umiejętności, ale przede wszystkim cierpliwości. Sekretem udanych przetworów jest bowiem długotrwałe smażenie, które trwa aż do uzyskania brązowego koloru owoców. W trakcie prażenia odparowuje z nich woda, przez co wyroby odznaczają się gęstą konsystencją. Zamiast jednak czuwać przez kilka dni nad poprawnością procesu obróbki, znacznie lepiej postawić na gotowe produkty. Przygotowane z naturalnych składników bez odrobiny barwników czy konserwantów powidła śliwkowe z pewnością przywołają miłe wspomnienia z dzieciństwa. Smak i aromat domowych wyrobów gwarantuje firma Runoland, dodająca do śliwek węgierek wyłącznie ekologiczną trzcinę cukrową. Powidła oferowane przez powyższe przedsiębiorstwo tworzone są wedle tradycyjnych technik, przez co zachowują kwaskową słodycz oraz bogate wartości odżywcze. Doskonale komponują się one z pieczywem, naleśnikami, wypiekami, a także mięsem, nadając im szczypty oryginalności.

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz