Artykuł sponsorowany

Korzyści ze zrobienia imprezy okolicznościowej w lokalu? Florencja Resto&Bankiet

Korzyści ze zrobienia imprezy okolicznościowej w lokalu? Florencja Resto&Bankiet

Wesela, przyjęcia komunijne, osiemnastki czy stypy w przeważającej większości organizowane są w lokalach: restauracjach, salach itp. Przychodzą na nie dalecy krewni albo nawet znajomi, których trudno ugościć w takiej ilości w domu albo potrzebna jest przestrzeń do zabawy i tańców, którą trudno zapewnić w prywatnych warunkach. Coraz częściej w lokalach organizowane są też roczki, urodziny dzieci czy rocznice ślubu. Jakie są korzyści takiego rozwiązania i co proponuje Florencja Resto&Bankiet?

Wyjątkowy dzień

Imprezy rodzinne to wyjątkowa okazja do spotkań z bliskimi i dawno niewidzianymi krewnymi. Coraz częściej zaprasza się na nie przyjaciół czy znajomych rodziców swoich dzieci. Przygotowanie przyjęcia nawet na kilkanaście osób to duże wyzwanie. Zakupy, gotowanie, sprzątanie, wymyślanie atrakcji… Gospodarze imprezy często są już zbyt zmęczeni, by cieszyć się ważnym także dla nich dniem lub nie mają chwili, aby usiąść i na spokojnie porozmawiać z bliskimi.

Organizowanie imprezy w lokalu – nie tylko wielkich wesel, ale np. roczku, innych urodzinek swoich pociech czy okrągłych rocznic ślubu – pozwala gospodarzom na spędzenie radosnych chwil z rodziną, cieszenia się tym czasem i poczucia się w pewnym sensie jak gość na własnym przyjęciu.

Mnogość gości

Jeśli mamy dużą rodzinę, a wszyscy jej członkowie są dla nas ważni, chcemy dzielić się z nimi wyjątkowymi chwilami. Niestety, mały metraż mieszkania, a często i nawet przestronne salony domów nie są w stanie pomieścić zaproszonych osób. Tak samo w przypadku organizacji urodzin dzieci – musimy pomieścić nie tylko maluchy, ale nierzadko także ich rodziców. To duże wyzwanie logistyczne, na które rozwiązaniem jest zorganizowanie imprezy w sprawdzonej restauracji Florencja Resto&Bankiet. Sale Zygmuntowska i Bankietowa są w stanie pomieścić nawet kilkadziesiąt osób, zdejmując z głowy problem rezygnacji z zaproszenia części krewnych.

Miejsce na atrakcje

Młodzi ludzie nie lubią siedzieć kilku czy nawet kilkunastu godzin przy stole, jedynie jedząc i rozmawiając. Organizacja imprezy w lokalu to możliwość zaproszenia DJ-a lub orkiestry, animatora zabaw dla dzieci czy wodzireja. Dzięki temu goście będą mogli wziąć udział w interesujących atrakcjach, których nie dałoby się zorganizować w domu.

Koszty jedzenia i menu dopasowane do potrzeb

Wydaje nam się, że organizowanie imprezy w restauracji jest drogie. Tymczasem im więcej gości zapraszamy, tym koszty tzw. „talerzyka” w domu rosną, a w lokalu… spadają. W dodatku, jeśli do organizacji imprezy wybierzemy dobrą restaurację z polskim jedzeniem, taką jak Florencja Resto&Bankiet, mamy pewność, że jedzenie będzie świeże, smaczne i przygotowane według sprawdzonych receptur. Bogate menu podbije podniebienia wszystkich gości!

Sprzątanie w cenie

Sprzątanie po imprezie może przyprawić o ból głowy. Zmywanie, mycie stołów, odkurzanie, wyrzucanie resztek i wiele innych czynności, które gospodarze robią w nocy lub następnego dnia rano jest uciążliwych. Te atrakcje ominą nas, jeśli zorganizujemy przyjęcie w lokalu. My w tym czasie możemy po prostu wypocząć i powspominać miłe chwile z rodziną.

Podsumowanie

Organizacja imprezy okolicznościowej, wesela, stypy, urodzin lub spotkania biznesowego w sprawdzonej restauracji, wiąże się z szeregiem korzyści, zarówno dla naszego samopoczucia, jak i portfela. Niewątpliwym atutem jest bogate menu, które pozwoli nam odkryć nowe smaki i potrawy, których nie zdołalibyśmy przyrządzić w domu. Florencja Resto&Bankiet to wyjątkowe miejsce w Kamionce Wielkiej, które prowadzone jest z pasją, miłością do gotowania i sercem dla drugiego człowieka. Zarówno pracownicy jak i właściciele dbają o to, aby każdy gość czuł się wyjątkowo. O perfekcyjne potrawy dba z kolei wykwalifikowany zespół kuchni.

Obiekt posiada nowoczesną salę jadalną i zadbany ogródek, w którym znajdzie się także miejsce dla najmłodszych. Sala bankietowa pomieści z kolei aż 50 osób. Doświadczeni pracownicy zadbają o odpowiedni wystrój, obsługę kelnerską i catering. Podniebienia gości podbije natomiast menu obejmujące potrawy kuchni polskiej oraz dania z owocami morza.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz