Artykuł sponsorowany

ABC dobrego cateringu

ABC dobrego cateringu

Szukając cateringu na imprezę okolicznościową lub do firmy musimy zwrócić uwagę na szereg czynników związanych nie tylko z cenami czy terminami dostaw, lecz także składem potraw. Te powinny być zawsze maksymalnie pełnowartościowe, niezależnie od tego, jakie preferencje dietetyczne będą mieli nasi goście czy pracownicy – powinniśmy zadbać o to, by na stół trafiły także opcje wegetariańskie i wegańskie.

Catering a wartość odżywcza posiłków

Wybór cateringu na imprezę okolicznościową to niemałe wyzwanie. Musimy zadbać nie tylko o to, by nasi goście mieli do czynienia z potrawami, które znają i lubią, ale także o to, by każde z dań posiadało odpowiednią ilość składników odżywczych. Nie chcemy wszak, aby dieta któregoś z naszych gości została zaburzona.

Osiągnięcie tego celu wymaga jednak współpracy z firmą cateringową, która rozumie tę problematykę. Niedopuszczalna jest sytuacja, w której posiłek zamawiany na imprezę okolicznościową nie jest pełnowartościowy. Wiedzą to profesjonalne firmy cateringowe, wśród których znajdziemy Zaród Catering.

Sprawa może się jeszcze bardziej skomplikować, gdy zamawiamy catering dla firmy. Tak jak w przypadku imprez okolicznościowych mamy do czynienia z jednorazowym wydarzeniem, tak stołówka firmowa musi obfitować w dania, które utrzymają wysoką jakość na co dzień. Muszą być przy tym na tyle różnorodne, by codziennie zachęcać do skorzystania ze stołówki.

Taką konsekwencję mogą zapewnić wyłącznie najlepsze firmy cateringowe, które zrzeszają najlepszych, doświadczonych fachowców. Wykonanie danego dania za każdym razem w ten sam sposób wymaga dużej wiedzy kulinarnej, jest jednak niezbędne, by pracownicy mogli polegać na cateringu firmowym.

Catering wegański i wegetariański to podstawa

Nie możemy także zapominać o osobistych preferencjach osób, które mają korzystać z zamówionego przez nas cateringu. W menu czy na stole powinny pojawić się propozycje wegańskie i wegetariańskie, w których z pewnością rozsmakują się także typowi mięsożercy.

Chodzi przede wszystkim o to, by mimo niewykorzystania produktów odzwierzęcych do stworzenia danego posiłku, pozostawał on w pełni wartościowy i obfitujący we wszelkie składniki odżywcze niezbędne do normalnego funkcjonowania.

Dla wielu pracowników catering firmowy to jedyna forma wyżywienia w miejscu pracy. Zapewnienie im wszystkim dostosowanego do ich preferencji żywieniowych menu to trudne zadanie, ale nie niewykonalne – wystarczy, że jasno sprecyzujemy swoje oczekiwania rozpoczynając współpracę z firmą cateringową.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz