Tradycyjne wędliny bez konserwantów
Tradycyjne wędliny bez konserwantów , Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski, Koluszki

Dodatkowe dane

Godziny otwarcia:
Pn.
08:00 - 16:00
Wt.
08:00 - 16:00
Śr.
08:00 - 16:00
Cz.
08:00 - 16:00
Pt.
08:00 - 16:00
Sb.
07:00 - 14:00
Nd.
Zadzwoń i sprawdź
Dane rejestrowe:
NIP: 7282480717
REGON: 473156170
Rok założenia:
2003

O firmie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski prowadzimy w Koluszkach, w województwie łódzkim. Od 1995 roku produkujemy wyśmienite wędliny i sprzedajemy je w licznych sklepach. Mamy punkty sprzedaży w Łodzi, Koluszkach, Tomaszowie Mazowieckim i w innych lokalizacjach.

Oferta

W Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Piekarski dbamy o wysoką jakość wyrobów. Mięso pochodzi od sprawdzonych polskich dostawców, a jego obróbka jest przez cały czas monitorowana. Klientom oferujemy surowe mięsa wieprzowe, wołowe i drobiowe, np. z kaczki, kurczaka i indyka. Ponadto wytwarzamy z mięsa różne wyroby smakujące doskonale na zimno i na ciepło. W procesie produkcji nie używamy konserwantów, tylko naturalnych przypraw, które nadają wędlinom niepowtarzalnego smaku!

Tradycyjne receptury i nowoczesne technologie, które wdrożyliśmy w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego Piekarski, sprawiają, że nasze wyroby mięsne są zawsze smaczne i świeże! Dotyczy to m.in. wędlin kanapkowych. Wśród nich znajdują się mielonka, szynka z indyka, mortadela, pieczeń rzymska, salami firmowe, kiełbasa żywiecka, kiełbasa krakowska sucha, a także szynka konserwowa. Wytwarzamy również wędliny podrobowe, takie jak:
  • kaszanka,
  • salceson włoski i z ozorkiem,
  • pasztet z żurawiną i z pieca,
  • pasztetowa delikatesowa i firmowa.
Z najwyższej jakości mięs i mieszanek przypraw powstają też kiełbasy cienkie. Polecamy kiełbasę białą, myśliwską, podwawelską, Bohuna, a także kabanosy, frankfurterki i parówki, np. Kubusie dla dzieci. Ponadto wędzimy i pieczemy. Oferujemy takie wędliny jak:
  • boczek wędzony,
  • baleron,
  • ogonówka,
  • polędwica łososiowa,
  • schab z pieca i szynka z pieca,
  • szynka biała,
  • boczek cygański,
  • karczek chłopski.
Uzupełnieniem naszej oferty są wyroby prosto na stół wiejski. Mamy szynkę z nogą, warkocz i koronę.

Więcej informacji o wyrobach z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Piekarski udzielamy telefonicznie i e-mailowo. Zachęcamy do skosztowania naszych wędlin!

Artykuły

Smaczne i zdrowe wędliny – poznaj ofertę Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
Smaczne i zdrowe wędliny – poznaj ofertę Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Piekarski
Szukasz smacznych, tradycyjnych wędlin produkowanych bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Poznaj ofertę Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Piekarski.

Wideo

Kontakt

Kontakt Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski, Koluszki

Słowa kluczowe

Aktualności

  • parówki

    26.03.2024

    Parówki można jeść na zimno, ale najlepiej smakują poddane obróbce cieplnej. Te delikatne wyroby mięsne można oczywiście gotować, smażyć na patelni, a także podgrzewać w piekarniku. Wśród dostępnych parówek są też te polecane do jedzenia dzieciom. Nie zawierają konserwantów ani zbyt ostrych mieszanek przypraw.

    Więcej informacji
  • wyroby mięsne na grilla

    25.01.2024

    Trudno sobie wyobrazić wiosenny i wakacyjny wypoczynek bez grillowania! Zakłady mięsne na taką okoliczność oferują surowe mięsa, które można samodzielnie zamarynować, a także sprzedają gotowe wyroby. Do grillowania polecane są kaszanki, kiełbasy, a także zamarynowane kawałki wieprzowiny takie jak żeberka oraz skrzydełka kurczaka. Wyśmienite smakuje też sezonowana wołowina.

    Więcej informacji
  • szynka z nogą

    09.11.2023

    Stół wiejski to ozdoba każdej imprezy okolicznościowej, szczególnie wesela. Poza kiełbasami, pasztetami, wędzonkami i wędlinami pieczonymi oraz gotowanymi goszczą na nim także wyjątkowe rarytasy. Są to warkocze, korony i szynki z nogą. Te wyroby mięsne nie tylko doskonale smakują, ale również świetnie wyglądają.

    Więcej informacji
  • salceson z ozorkiem

    09.09.2023

    Wędliny podrobowe goszczą na stołach podczas śniadań, obiadów i kolacji. Są to na przykład doskonałe do grillowania kaszanki, a także salcesony w odmianie z ozorkiem oraz włoskiej z czosnkiem, zielem angielskim i czarnym pieprzem. Wytwarzane są również pasztetowe i pasztety pieczone klasyczne oraz z żurawiną.

    Więcej informacji
  • boczek po cygańsku

    28.07.2023

    Wędliny pieczone i gotowane często goszczą na stołach osób, które cenią wyśmienity smak mięsa i przypraw. Wśród takich wędlin są schab i szynka z pieca, szynka, karczek i schab chłopski oraz schab i szynka biała. Ponadto przygotowywany jest boczek po cygańsku obtoczony w majeranku.

    Więcej informacji
  • baleron

    22.05.2023

    Wędzenie to jeden z najstarszych sposobów obróbki mięsa. Zastosowanie odpowiednich gatunków drewna i dobranie czasu wędzenia sprawia, że powstają wyśmienite wędliny. Przykłady to szynka wędzona, soczysty bekon, baleron, kruchy schab, ogonówka, szynka cygańska, polędwica łososiowa i wędzonka chłopska.

    Więcej informacji
  • wyroby garmażeryjne

    10.03.2023

    Wyroby garmażeryjne przeznaczone do podgrzania powstają między innymi z dodatkiem różnych mięs. W zakładach mięsnych produkowane są na przykład krokiety z farszem mięsnym, kotlety devolay, a także kotlety schabowe i mielone. Ponadto konsumenci chętnie kupują kotlety z dodatkiem sera, ananasa i pieczarek.

    Więcej informacji
  • kabanosy

    15.01.2023

    Kiełbasy cienkie dzielą się na przeznaczone do podgrzewania oraz gotowe do jedzenia na zimno. W tym pierwszym przypadku można wymienić kiełbasę białą, frankfurterki, a także przeznaczone dla najmłodszych delikatne parówki. Bez obróbki cieplnej doskonale smakują kiełbasa myśliwska, podkomorzego, Bohuna, czosnkiem, a także kabanosy.

    Więcej informacji
  • wędliny kanapkowe

    27.11.2022

    Wędliny kanapkowe, jak sama nazwa wskazuje, doskonale nadają się do przygotowywania śniadań i kolacji. Te wyroby mięsne świetnie smakują razem ze świeżym chlebem i bułkami. Przykładem są mielonki, pieczeń rzymska, szynka z indyka, rolada z kurczaka, mortadela, szynka piwna, a także salami i szynka konserwowa.

    Więcej informacji
  • wędliny

    05.09.2022

    Naturalne wędliny, to wyroby mięsne pozbawione konserwantów. Produkują je przede wszystkim mniejsze zakłady przetwórstwa mięsnego. W takich zakładach mięso wołowe, wieprzowe i drobiowe łączone jest ze starannie wyselekcjonowanymi przyprawami. W połączeniu z gotowaniem, pieczeniem i wędzeniem nadaje to produktom wyjątkowego smaku i aromatu.

    Więcej informacji
  • mięso kurczaka

    31.07.2022

    Świeże mięso od polskich hodowców doskonale nadaje się do gotowania rodzimych i zagranicznych potraw. Najczęściej sprzedawane jest mięso wieprzowe, w tym w kawałkach i mielone. Konsumenci mogą również nabyć mięso wołowe, na przykład sezonowane, a także cielęcinę i drób, w tym kaczkę, kurczaka i indyka.

    Więcej informacji

Opinie (0)

Opinie o firmie Zakład Przetwórstwa Mięsnego Piekarski


WeNet jako administrator serwisu nie prowadzi weryfikacji, czy publikowane w serwisie opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli dany produkt lub usługę lub ich używali.