Wędzenie to proces, w trakcie którego mięso oraz jego przetwory wystawione są na działanie dymu wędzarniczego. Składa się z obróbki cieplnej, równomiernie zmieniającej stan wilgotności produktu, oraz...
Trudno wyobrazić sobie polski grill bez kaszanki. Jest to bowiem często wybierany produkt na letni posiłek na zewnątrz, zaraz po kiełbasie. I choć opinie o kaszance są różne, to zdecydowanie warto...
Zakłady Mięsne Wyszyńscy to firma, która od lat zajmuje się hurtową sprzedażą mięsa wołowego w Polsce. Dzięki swojej specjalizacji firma cieszy się uznaniem wśród klientów, którzy cenią sobie wysoką...
Wędliny są podstawą menu większości z nas. Bez nich nie sposób przygotować kanapek i wyobrazić sobie stołu podczas świąt czy rodzinnej uroczystości. Kupując wędliny warto jednak zadbać o wybór...
Zakład Przetwórstwa Mięsnego WIFIRMA Michała Pałgana już od prawie dziesięciu lat produkuje wysokiej klasy wyroby wędliniarskie, które można zaliczyć zarówno do niebywale smacznych, jak i ...
Nie da się ukryć, że mięso stanowi istotny element diety wielu z nas. Dużą popularnością cieszy się przede wszystkim wieprzowina, która stanowi cenne źródła białka, łatwo przyswajalnego żelaza, a...
Wędliny to jedne z najchętniej wybieranych produktów spożywczych przez Klientów podczas codziennych zakupów. Stanowią ważny element jadłospisu wielu polskich rodzin. Zakład Przetwórstwa Mięsnego...
Jesteś świadomym konsumentem, który zwraca uwagę na jakość produktów spożywczych? Chciałbyś odżywiać się zdrowo i mieć pewność, że wybrane przez Ciebie mięso jest wolne od chemii i szkodliwych...
Kiełbasa stanowi nieodzowny przysmak w polskiej kuchni, a dobrej jakości produkt stanowi prawdziwy rarytas, który znany jest nie tylko lokalnie, ale także poza granicami naszego kraju. W Polsce znana...
Coraz więcej konsumentów odchodzi od kupowania wędlin przemysłowych i szuka zdrowszych alternatyw. Produkty dostępne w dużych sklepach przeważnie są napakowane różnymi wypełniaczami, przez co...
Jagnięcina w świecie kulinarnym cieszy się sporym uznaniem. Mięso posiada bowiem szereg wartości odżywczych oraz właściwości prozdrowotnych. Co jeszcze warto wiedzieć o jagnięcinie? Jakie walory...
Wołowina jest mięsem pochodzącym od krowy i cieszy się bardzo dużą popularnością na całym świecie. Na polskich stołach króluje zazwyczaj pod postacią pieczeni, zrazów, gulaszu bądź tatara. I nie...
Każdego roku w Polsce produkowanych jest ponad 5 tysięcy ton żywca w wadze bitej ciepłej, czyli tej bez podrobów. Statystyki te dotyczą zarówno mięsa drobiowego, jak i wołowego oraz wieprzowego, a...
Wybór metody wędzenia mięsa będzie potem rzutował na jego smak, aromat i kolor. Równie ważny jest wybór gatunku drewna i dodatków do niego. W zakładzie przetwórstwa mięsnego Wołex w Czernichowie...
Mięso jest nieodłącznym elementem diety wielu z nas. To ono dostarcza nam niezbędnych składników odżywczych i zawiera dużą wartość energetyczną. Obecnie możemy wybierać spośród różnych gatunków mięsa...
Od dłuższego czasu masz kłopoty z pamięcią, wypadają Ci włosy, a Twoja skóra jest blada i wysuszona? W takiej sytuacji konieczne będzie wykonanie podstawowych badań i sprawdzenie, czy nie towarzyszy...
Wędzenie to znana metoda obróbki różnego rodzaju mięs, która pozwala nadać produktom nie tylko nietuzinkowego smaku, ale przede wszystkim absolutnie wyjątkowego aromatu. Współcześnie można spotkać...
Wędliny stanowią jeden z podstawowych produktów spożywczych kupowanych przez Polaków. Są znakomitym dodatkiem do kanapek, sałatek, zapiekanek, a także idealnie sprawdzają się w roli szybkiej...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów