Artykuł sponsorowany

Zdrowe i pełne witamin warzywa i owoce – tylko od sprawdzonych producentów

Zdrowe i pełne witamin warzywa i owoce – tylko od sprawdzonych producentów

Nie od dziś wiadomo, że warzywa  owoce pełnią bardzo ważną rolę w żywieniu człowieka. Spożywanie odpowiedniej ilości warzyw i owoców ma działanie ochronne, przeciwdziała rozwojowi różnych chorób (nowotworów, chorób układu pokarmowego i krążenia), a także wspomaga leczenie np. nadwagi i otyłości, zwalnia procesy starzenia się, korzystnie wpływa na wygląd sylwetki. Najlepsze i najzdrowsze owoce oraz warzywa znajdziemy na uprawach sprawdzonych polskich producentów.

Co oferują polskie przedsiębiorstwa przetwórstwa owoców i warzyw w Polsce?

Firmy tego typu działają już dziesiątki lat. Często są to przedsiębiorstwa rodzinne. Priorytetem działań takich firm jak  Handel i przetwórstwo warzyw Grzegorz Olejniczak jest dostarczanie produktów najwyższej jakości w możliwie najlepszej cenie. Od samego początku te firmy zajmują się skupem, przetwórstwem i sprzedażą owoców oraz warzyw. W ich ofercie klienci znajdą możliwość zamówienia powtarzalnych partii warzyw i owoców, takich jak:

  • ogórki,
  • brokuł,
  • świeże truskawki,
  • cebula biała,
  • marchew.

Produkty firm są oferowane w postaci świeżej , a także w marynacie i zalewie. Zajmują się również sprzedażą cebuli obranej, głównymi odbiorcami takiej  cebuli są zakłady zajmujące się mrożeniem tego surowca.  Na plus działalności najlepszych przetwórni warzyw i owoców wpływa to, ze posiadają one przejrzyste strony internetowe z pięknymi zdjęciami prezentującymi asortyment i pracę nad jego pozyskaniem.

Czy wyroby przetwórni owocowo – warzywnych są zdrowe?

Produkowane w przedsiębiorstwach brokuły są bardzo odżywcze - ich spożywanie jest niezwykle korzystne dla zdrowia. Mają właściwości przeciwnowotworowe, poprawiają wzrok, korzystnie wpływają na stan przewodu pokarmowego, mają działanie przeciwzapalne. Warzywa te pomagają w leczeniu anemii, dostarczają witamin i są po prostu smaczne.  Marchew to popularne warzywo. Trudno sobie wyobrazić bez marchewki zupy, dodatków do drugiego dania, czy popularnej „ryby po grecku”. Marchew chrupana na surowo wzmacnia nie tylko nasze szczęki, ale przede wszystkim organizm. Gotowana marchewka zapobiega zaburzeniom jelit. Przede wszystkim marchew jest pyszna. Marchew zalecana jest w zaburzeniach trawienia u dzieci i dorosłych. Świeży sok z marchwi zawiera specyficzne związki siarkowe, nazywane czynnikami bifidus. Pobudzają one rozwój dobrych bakterii Bifidobacterium bifidum i przeciwdziałają zaburzeniom trawienia. W biegunkach bakteryjnych stosuje się marchwiankę, rozgotowaną na papkę marchew, która ze względu na wysokie stężenie beta-karotenu przywraca jelitom naturalne funkcje.  Najważniejszym składnikiem marchwi o znaczeniu prozdrowotnym jest beta-karoten. Beta-karoten jest prowitaminą witaminy A. Związek ten chroni nas przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników, które mogą wiązać się z substancjami znajdującymi się w komórkach i wywierać szkodliwy wpływ na błony komórkowe oraz na podział komórek. To po prostu samo zdrowie!

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz