Artykuł sponsorowany

Wysokiej jakości, tradycyjne wędliny i kiełbasy od Stilmas

Wysokiej jakości, tradycyjne wędliny i kiełbasy od Stilmas

Nie da się ukryć, że wędliny i kiełbasy stanowią jeden z najpopularniejszych przysmaków w Polsce. Szczególnym powodzeniem cieszą się w naszym kraju tego rodzaju produkty wyrabiane według staropolskiej receptury sposób. Dlaczego warto jeść tradycyjne wędliny i kiełbasy Stilmas? Co je charakteryzuje? O tym piszemy w poniższym artykule. Serdecznie zapraszamy do jego lektury.

Czym charakteryzują się tradycyjne wędliny i kiełbasy?

Tak jak wspomnieliśmy już o tym na wstępie, tradycyjne wędliny i kiełbasy są produkowane według dawnych receptur, dzięki czemu są one nie tylko zdrowsze, ale także bardziej aromatyczne. Natomiast w smaku przypominają one domowe specjały. Jak mówi bowiem ekspert z firmy Stilmas:

Tradycyjne wyroby wędliniarskie mają znacznie zdrowszy skład i większą wartość odżywczą w porównaniu do zwykłych produktów tego typu. Do ich wytwarzania nie używa się bowiem  sztucznych ulepszaczy ani szkodliwych konserwantów. Naturalne receptury mają także niebagatelny wpływ na lepszą jakość w kontekście smaku i aromatu.

Kupując wędliny oraz kiełbasy firmy Stilmas ze Ścinawy Małej, mogą mieć Państwo pewność zakupu świeżych, smacznych i zdrowych wyrobów. Jest to bowiem rodzinne przedsiębiorstwo posiadające wieloletnie doświadczenie w produkcji najwyższej klasy, w 100% naturalnych produktów mięsnych oraz wędliniarskich według staropolskich przepisów. Wszystkie przysmaki są wykonywane ręcznie, jak również pozbawione wszelkich sztucznych substancji takich jak wypełniacze czy barwniki. Jako substancję konserwującą stosuje się tutaj jedynie naturalne składniki: zwykłą sól oraz tą peklową.

Dlaczego warto jeść tradycyjne wędliny i kiełbasy?

Tradycyjne wyroby wędliniarskie Stilmas cechuje więc doskonały smak, aromat i wygląd, a także duża różnorodność, dzięki której mają Państwo możliwość urozmaicania posiłków.  Produkty tego typu można bowiem jeść jako osobne danie, dodatek do kanapek lub sałatek bądź też w ramach smacznej i zdrowej przekąski. Ponadto, brak szkodliwych substancji chemicznych sprawia także, iż tego rodzaju wędliny i kiełbasy nadają się świetnie na posiłek także dla dzieci czy osób starszych z wrażliwym układem pokarmowym. Warto wspomnieć również o tym, iż stanowią one bogate źródło białka oraz minerałów w tym żelaza, które chroni m.in. przed groźną dla zdrowia anemią powodującą senność oraz osłabienie całego organizmu. Na koniec warto dodać, iż przekąski mięsne i wędliniarskie są też syte.

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz