Artykuł sponsorowany

Wędzone ryby z oferty Seamor International Ltd sp. z o.o. – wyjątkowy smak zdrowej przekąski

Wędzone ryby z oferty Seamor International Ltd sp. z o.o. – wyjątkowy smak zdrowej przekąski

Jedzenie ryb ma pozytywny wpływ na organizm człowieka. Występujące w nich obficie kwasy omega-3 pozwalają wspomóc pracę układu krążenia, ale nie tylko. Warto przy tym postawić na ryby przygotowane w wyjątkowy sposób – za pomocą procesu wędzenia. Doskonale smakują poddane jego działaniu dorsz czy makrela, które kupić należy u sprawdzonego dostawcy, takiego jak Seamor International Ltd sp. z o.o. ze Szczecina.

Świetne źródło białka i kwasów omega-3

Pełnowartościowa, dobrze zbilansowana dieta powinna obfitować w posiłki dostarczające organizmowi zarówno węglowodany, jak i białko oraz tłuszcze. W przypadku protein świetnym rozwiązaniem jest regularne spożywanie ryb, które są doskonałym źródłem tych makroskładników. Wędzony dorsz czy makrela oprócz białka są również pełne wspomnianych już kwasów omega-3, dzięki którym zapewniamy wsparcie naszemu układowi krążenia. Co ciekawe, kwasy omega-3 są też narzędziem w walce z reumatoidalnym zapaleniem stawów.

Należy przy tym pamiętać, że ryba powinna pochodzić ze sprawdzonego źródła. Dobrym rozwiązaniem jest korzystanie z oferty sklepów, których szeroki asortyment pozwala wybrać ulubione gatunki. W Polsce niewątpliwie największą popularnością cieszy się dorsz oraz makrela. W wariancie wędzonym ryby te proponuje swoim klientom firma Seamor International Ltd sp. z o.o., której sklepy rybne są doskonale zaopatrzone i dostarczają wyłącznie najwyższej jakości wyroby. Ryby wędzone są zatem dobrym źródłem białka i kwasów omega-3 – co jeszcze je wyróżnia?

Wędzenie zdrowsze od smażenia

Specyficzny aromat wędzonych wyrobów sprawia, że taka metoda przygotowania ryb ma wielu zwolenników. We własnym zakresie wędzenie nie jest jednak łatwym zadaniem, a często wręcz niemożliwym. W dobrych sklepach ryby wędzone są uprzednio poddawane takiej obróbce termicznej przez odpowiedni okres, co nadaje im świetnego, specyficznego smaku i aromatu. Warto przy tym pamiętać, że wędzenie jest zdrowsze, chociażby od smażenia. Z czego to wynika?

Okazuje się bowiem, że w trakcie smażenia np. na oleju słonecznikowym, dochodzi do wytrącenia kwasów omega-3 z ryby. Należy zwrócić także uwagę na zagrożenia związane z procesem wędzenia. Wbrew obiegowej opinii, taka metoda przygotowania ryb niekoniecznie musi być szkodliwa i rakotwórcza. Konieczne jest jednak wędzenie we właściwych warunkach – specjaliści wykorzystują do tego celu zimny dym, bacznie zwracając uwagę na czas obróbki. Właściwie przyrządzone zdrowe ryby wędzone znajdziemy w sprawdzonych punktach sprzedających takie właśnie wyroby. Zdecydowanie lepiej postawić na tego typu miejsca, niż np. sklepy sieciowe, w których znajdują się produkty smarowane pyłem wędzarniczym.

Dlaczego warto wybrać wyroby od firmy Seamor International Ltd sp. z o.o.?

Zakład od 1993 roku zajmuje się sprzedażą ryb świeżych, mrożonych, wędzonych, a także przetworów rybnych. Produkty tej firmy wyróżnia niezmienna, naturalna technologia wędzenia oparta na tradycyjnej metodzie solankowania i wędzenia naturalnymi zrębkami wędzarniczymi z wykluczeniem sztucznych konserwantów, chemicznych polepszaczy smakowo-zapachowych czy płynnych koncentratów dymu. Zatrudnieni tam pracownicy to doświadczeni fachowcy w branży produkcji i przetwórstwa ryb świeżych jak i mrożonych. Produkty firmy Seamor International Ltd sp. z o.o. znajdziesz w jej hurtowni, sklepach z rybami w Warzymicach, Stargardzie i Szczecinie oraz punktach barowych. Zapraszamy!

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz