Od dzieciństwa słyszymy, że ryby są zdrowe i powinno się je jeść przynajmniej raz w tygodniu. Jednak, jak wynika z sondaży, polskie społeczeństwo zdecydowanie bardziej gustuje w mięsach. Często powodem tego jest niewiedza jak przyrządzić inne dania rybne niż klasyczna, smażona ryba w panierce. Na szczęście wcale nie musisz jechać nad morze, aby zjeść pyszne i odpowiednio przyrządzone ryby. Wystarczy, że odwiedzisz restaurację Rybakówka Toruń.
Dlaczego ryby to ważny element diety?
Ryby wymieniane są jako jeden z kluczowych i niezbędnych składników zbilansowanej diety. Najlepiej spożywać je 2-3 razy w tygodniu, ale dobrze, aby pojawiły się na Twoim talerzu chociaż raz na tydzień. Dlaczego nie należy zapominać o rybach w diecie? Przede wszystkim są one głównym źródłem kwasów omega-3, które, tuż obok kwasów omega-6 dostarczanych przez tłuszcze roślinne, stanowią podstawowe i najważniejsze wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Kwasy te regulują pracę układu krążenia, obniżają poziom tzw. złego cholesterolu (LDL), zapobiegają nadciśnieniu, a także poprawiają odporność. Dodatkowo dania rybne są źródłem witamin A, D, E oraz z grupy B.
Tradycyjne i nowoczesne dania rybne
Faktem jest, że aby ryba smakowała naprawdę dobrze, konieczne jest jej odpowiednie przyrządzenie. To natomiast nie jest tak łatwe jak w przypadku popularnego kurczaka. Dlatego w dzisiejszych czasach, gdy żyjemy w ciągłym biegu, większość osób zamiast świeżej czy mrożonej ryby wybiera szybkie w przyrządzeniu paluszki rybne. Jeśli jednak lubisz ryby i chcesz zadbać o swoje zdrowie, a jednocześnie nie możesz pozwolić sobie na przyrządzanie potraw rybnych, restauracja Rybakówka Toruń to miejsce idealne dla Ciebie. Jest to lokal, który ma wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej oraz kuchni rybnej. Kucharze serwują
zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne dania rybne, które zawsze przygotowywane są z najwyższej jakości produktów. W restauracji Rybakówka Toruń możesz spróbować m.in.
ryb smażonych na patelni i w piecu, owoców morza, zupy krewetkowej lub rybnej, carpaccio z pstrąga, tatara z łososia i wiele innych.
Wysokiej jakości ryby z własnej hodowli
Co jeszcze wyróżnia
restaurację Rybakówka Toruń i sprawia, że warto ją odwiedzić? Przede wszystkim fakt, że do przygotowania potraw rybnych lokal pozyskuje
ryby głównie z własnych stawów lub od sprawdzonych dostawców. To natomiast gwarantuje, że ryby oraz owoce morza odznaczają się nie tylko doskonałymi walorami smakowymi i wysoką jakością, ale co najważniejsze świeżością. To oczywiście przekłada się na doskonały smak wszelkich serwowanych dań.