Artykuł sponsorowany

Szukasz dobrego oscypka? Skorzystaj z oferty producenta serów góralskich Sertex

Szukasz dobrego oscypka? Skorzystaj z oferty producenta serów góralskich Sertex

Oscypki to naczelny przysmak góralski, który kojarzy się z zakopiańskimi Krupówkami oraz zapierającym dech w piersiach widokiem. Na szczęście, dzięki producentom serków góralskich i wędzonych, takich jak firma Sertex, ich smakiem można rozkoszować się niemal w każdym zakątku Polski. Dowiedz się, dlaczego oscypki warto jeść regularnie i jak możesz wykorzystać je w kuchni.

Dlaczego warto jeść oscypki?

Oscypki słyną przede wszystkim ze swojego wyjątkowego smaku, dla którego wielu turystów jako urlopowy kierunek wybiera właśnie polskie góry. Niemniej warto zauważyć, że jedzenie serków góralskich pozwala na dostarczenie organizmowi odpowiedniej dawki wapnia. Co więcej, produkuje się je z mleka owczego, które z kolei jest źródłem wysokiej jakości białka, ale również witamin z grupy A, B, C i E. Sery wędzone to także doskonały sposób na przemycenie zdrowych tłuszczów do swojej codziennej diety. Nie sposób nie zauważyć także, że tego typu produkty zawierają cenne dla zdrowia flawonoidy, które przyczyniają się do wzmocnienia naczyń krwionośnych, działają odtruwająco i przeciwutleniająco, a także hamują rozwój miażdżycy. Jak widać, powodów, dla który warto częściej kupować oscypki, jest całe mnóstwo.

Jak wykorzystać oscypek w kuchni?

Wielu wielbicieli oscypków lubi po prostu pokroić go w cieniutkie plastry i traktować jako idealną przekąskę do filmu. Inni lubią łączyć go z musem żurawinowym, a także roztapiać na ciepłych grzankach z masłem. Warto jednak zauważyć, że oscypek świetnie komponuje się jako dodatek do sałatek – jego smak świetnie podkreśla lekką pikanterię rukoli, ale także z rukolą czy świeżym szpinakiem. Co ciekawe, osoby lubiące kulinarne eksperymenty dodają serek góralski do jajecznicy. Wędzony aromat sprawdzi się również jako dodatek do farszu czy naleśników. Latem natomiast oscypek warto ugrillować, na przykład w towarzystwie karkówki czy piersi z kurczaka. Aby jednak ser kojarzący się ze smakiem spod Tatr podkreślał smak potraw, należy wybierać przysmaki ze sprawdzonego źródła.

Bez dwóch zdań jest nim producent serków góralskich Sertex. Siedziba firmy, która działa na rynku już od trzynastu lat, znajduje się w Długopolu, w województwie małopolskim. W jej ofercie można znaleźć nie tylko oscypki, ale również inne serki wędzone, a także sery na zamówienie. Dzięki temu klienci mogą zlecić przygotowanie wybranej ilości danego gatunku nabiału, który sprawdzi się na przykład na weselnych stołach wiejskich. Specjaliści stawiają na jakość produktów, dlatego wykorzystują sprawdzone, lokalne surowce, a także mają do dyspozycji dobrze wyposażone zaplecze techniczne. Warto skorzystać z ich oferty.

Opracowanie:
Długopole, os. Za Wodą 2
tel. 18 265 51 37
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz