Artykuł sponsorowany

Skrzynki do transportu i przechowywania żywności od Unilogis

Skrzynki do transportu i przechowywania żywności od Unilogis

Skrzynki plastikowe na żywność są niezbędne w transporcie żywności i przechowywaniu jej w magazynach, halach sklepowych czy przetwórniach. Firma Unilogis Adama Bartosza jest dystrybutorem skrzynek plastikowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz innych, wykorzystywanych w pozostałych gałęziach przemysłu. Co to znaczy, że skrzynki muszą mieć atest do kontaktu z żywnością? Gdzie jeszcze znajdują zastosowanie skrzynki plastikowe od Unilogis?

Skrzynki plastikowe w branży spożywczej i nie tylko

Wyróżnia się kilka rodzajów tworzyw sztucznych, z których produkuje się plastikowe skrzynki i pojemniki. Tylko wybrane z nich są bezpieczne dla człowieka oraz dopuszczone do kontaktu z żywnością.  Unilogis Adama Bartosza sprzedaje plastikowe skrzynki z atestem do przechowywania i transportu produktów spożywczych, w tym:

  • mięsa

  • warzyw i owoców

  • pieczarek

  • produktów mleczarskich

  • pieczywa i wyrobów cukierniczych

Poza tym są też skrzynki, które sprawdzą się w przemyśle do przenoszenia ciężkich przedmiotów oraz mniejsze idealne do segregacji drobnych elementów w firmowym zakładzie samochodowym lub prywatnym warsztacie z narzędziami. Niekiedy przedsiębiorcom zależy na podkreśleniu swojej marki, dlatego Unilogis umożliwia dodatkowo swoim klientom zamówienie unikalnych skrzynek z własnym logo firmy.

Jakie są plastikowe skrzynki do przechowywania żywności od Unilogis?

Jedną z podstawowym zasad w branży spożywczej jest utrzymanie ich w czystości, aby móc zapewnić higieniczne warunki i zapobiec rozwojowi bakterii. Tworzywo, z którego wykonane są skrzynki plastikowe na warzywa i owoce, pieczywo czy inne wyroby żywnościowe powinno być łatwe do czyszczenia. Są wytrzymałe i bez obaw można przechowywać je w chłodniach, ponieważ zwykle wykonane są z tworzywa odpornego na temperatury w przedziale od - 30 do + 70˚C. Każdy rodzaj skrzynek ma swoje przeznaczenie, dlatego te na warzywa i owoce oraz pieczywo mają liczne otwory, które zapewniają wentylację umieszczonej w nich żywności. Jak podkreśla jeden z ekspertów:

Wśród nich są także skrzynki składane lub mniejsze modele, które przypominają koszyki. Są odpowiednie do przechowywania drobnych owoców, jak maliny i jagody. Wtedy przedział temperatur jest mniejszy i wynosi zazwyczaj od 0 do +30˚C.

Natomiast plastikowe skrzynki na mięso i te mleczarskie są cięższe i nie mają otworów, aby zapobiegać przeciekaniu wody. Wszystkie są stabilne, a większość z nich ma system, który umożliwia układanie jednych na drugie.

Opracowanie:
Bielsko-Biała, Rodzinna 45
tel. 605 780 105
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz