Artykuł sponsorowany

Restauracja jako wizytówka dobrego hotelu

Restauracja jako wizytówka dobrego hotelu

Co można uznać za wizytówkę hotelu? Czy jest to recepcja, pokój, a może restauracja? Wbrew pozorom warto zwrócić na nią uwagę, zwłaszcza jeżeli jest usytuowana niedaleko wejścia, ponieważ nawet po krótkim w niej pobycie można zorientować się w jakości świadczonych usług na terenie całego obiektu. W tym artykule przyjrzymy się cechom dobrej hotelowej restauracji – takiej, do której zawsze będziemy chcieli wracać, a ponadto polecić naszym najbliższym.

Świeżo i odważnie

W kuchni często liczy się odwaga, otwartość na łączenie różnych smaków oraz nietypowe sposoby sporządzania nawet najbardziej tradycyjnych potraw. Nudne menu na pewno nie przyciągnie potencjalnych klientów, dlatego warto, aby znalazły się w nim różnorodne dania w odpowiednich proporcjach, najlepiej z sezonowych składników z jednej lub dwóch kuchni regionalnych. Lepiej poczekać na zamówione danie trochę dłużej – nie wzbudzi to wątpliwości o używanie nieświeżych lub odgrzewanych naprędce półproduktów.

Estetycznie i z pasją

Przeglądając kartę dań można przy okazji rozejrzeć się po restauracji hotelowej i zwrócić uwagę na jej estetykę – wyposażenie, czystość poszczególnych elementów oraz toalety. Warto rzucić okiem na zachowanie kelnerów i kucharzy, zwłaszcza jeśli akurat nie są zajęci pracą. Ich zadowolenie i entuzjazm przekłada się często na dobrze wykonaną usługę. Jeżeli mamy okazję, warto zapoznać się z szefem kuchni, jeżeli wcześniej nie zasięgnęliśmy o nim informacji. Osoba z pasją, potrafiąca przy okazji zarządzać lokalem gastronomicznym, będzie miała pozytywne opinie w środowisku, co przeniesie się na przyjemnie spędzony czas w restauracji hotelowej.

Jakość usług restauracji jest bardzo ważna zarówno dla klientów, jak i właścicieli hotelów, gdyż usługi gastronomiczne przynoszą ok. 1/3 ich przychodów ogółem. Od zawsze staramy się, aby nasze dania były serwowane z zachowaniem światowych standardów, a przy okazji nasza kuchnia pozostała smaczna, zdrowa i na każdą kieszeń – wymienia zalety restauracji, znajdującej się w zajeździe Hetman niedaleko Lublina, jej właściciel.
Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz